Multi parinti se plang ca cei mici sunt mofturosi cu mancarea, nu prefera orice aliment si se intreaba daca sa ii dea copilului suplimente alimentare sau multivitamine.
Nu exista nicio indoiala: sarea este importanta in alimentatia celor mici. Dar cata sare dam copiilor?
Copilul tau mananca de toate, fara probleme, sau, dimpotriva este genul mofturos. Daca ai un copil care face mofturi la mancare, nu esti singura. Specialistii spun ca aproximativ 49% dintre mamici spun ca au copii mofturosi.
O alimentatie sanatoasa este vitala pentru copii ca sa dezvolte minti si trupuri sanatoase. Daca un copil invata de mic sa prefere alimente sanatoase, va avea obiceiuri sanatoase care il vor urma toata viata, bucurandu-se de gusturile savuroase ale acelor alimente care ii fac bine.
Din ce în ce mai mult se vorbeşte despre greutatea la copii, despre supraponderabilitate şi chiar obezitate la copii. Acest fenomen este larg răspândit, cauzele fiind multiple: de la lipsa mişscării, la alimentaţia necorespunzătoare.
Pentru multi parinti este o adevarata lupta sa isi ajute copiii sa dezvolte obiceiuri alimentare sanatoase. Parintii traiesc un ritm agitat de viata, mamele lucreaza cu norma intreaga, nu au timp suficient de multe lucruri pe care si le propun.
Dupa o iarna lunga si friguroasa, in care atat organismele copiilor cat si ale adultilor au fost suficient de solicitate sa reziste la gripe, frig, umezeala si alte inconveniente ale anotimpului rece, vine, in sfarsit, si primavara.
Vitamina C ajuta organismul sa mentina tesuturile sanatoase, intareste sistemul imunitar si ajuta la absorbtia fierului.
Alimentatia sanatoasa a copiilor poate fi o adevarata provocare pentru unii dintre parinti care se confrunta de multe ori cu refuzul celor mici: “nu-mi place”, “nu vreau asta”, “e prea rece”, “e prea calda” sau chiar “nu e ca la gradi sau ca la mamaie”.
Epidemia obezitatii la copii a ajuns, din pacate, si la noi si studiile arata ca se raspandeste cu viteza fulgerului.
Multi parinti se intreaba daca este sucul de fructe un pericol pentru copii. Si cat de mult este prea mult. Iata ce spun specialistii!
Includerea alimentelor sanatoase in dieta zilnica a unui copil, indiferent de varsta, este o vesnica lupta pentru parintii sai, cu atat mai mult cu cat exista multe atractii de jur imprejur care numai bine nu ii fac la sanatate si silueta.
Ce ne facem insa cand copilul pur si simplu refuza marea majoritate a acestor alimente sanatoase?
Mamele cauta idei noi pentru a introduce cu succes in alimentatia copilului de 1 an tot ceea ce micutii au nevoie.
Stafidele, ca orice alte fructe, au o multime de beneficii pentru sanatate. Problema ar fi ca, fiind uscate, stafidele au multe calorii si se pune problema cresterii in greutate.
Asociația SAMAS și Danone România lansează prima platformă de educație pentru alimentația sănătoasă a copiilor din țara noastră: www.cursuri.sanatosdemic.ro.
Oricine are copii stie cat de ingrijoratoare este constipatia. Stii ca micutul tau nu a avut scaun in ultima saptamana, ii vezi grimasele si discomfortul pe care le dezvaluie fata sa, iar tu nu stii ce sa faci te simti lipsita de orice putere.
Meseria de parinte este cu adevarat cea mai frumoasa meserie din lume, dar are si partile ei mai putin bune.
Daca ai devenit de curand mamica si te bucuri de mica minune din viata ta care te priveste cu ochii mai si luminosi din patut, stim ca pe langa fericire, ai parte si de o multime de griji.
Exista o serie de ceaiuri care trateaza constipatia copiilor, insa acestea trebuie sa vina in completarea unei alimentatii bogate in fibre.