Puseu de crestere. Ce sunt puseele de crestere. Care sunt semnele unui puseu de crestere - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Puseu de crestere. Ce sunt puseele de crestere. Care sunt semnele unui puseu de crestere

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Puseu de crestere. Ce sunt puseele de crestere. Care sunt semnele unui puseu de crestere
puseu de crestere
Credit foto: Pixabay.com

In primele 12 luni de la nastere, copiii trec prin mai multe etape denumite puseu de crestere. In acest articol vei afla ce sunt puseele de crestere, care sunt semnele si cand apar puseele de crestere.

Ce este un puseu de crestere

Puseu de crestere presupune o etapa de dezvoltare fizica a bebelusului. In aceasta perioada ei sunt mai agitati, vor sa suga mai mult (cateodata din ora in ora si chiar mai des). Bebelusii alaptati exclusiv solicita o cantitate mai mare de lapte, in special in primele 5 saptamani de viata. Apoi se “calmeaza” si isi pastreaza ritmul pana la 6 luni. Dupa introducerea alimentatiei solide, nevoia de lapte incepe sa scada gradat.

Nu doar puseele de crestere “agita” bebelusul si ii sporeste nevoia de a manca mai mult, ci si etapele de acumulari cognitive sau dezvoltarea unor abilitati precum rostogolitul, mersul de-abusilea, mersul sau vorbitul.

Te mai poate interesa Graficele de crestere la copii. Cand e cazul sa ne ingrijoram?

Cand apar puseele de crestere

Cele mai des intalnite perioade pentru aparitia unui puseu de crestere sunt:

  • in primele 7-10 zile de la nastere
  • 2-3 saptamani
  • 4-6 saptamani
  • 3 luni
  • 4 luni
  • 6 luni
  • 9 luni

Perioadele sunt aproximative. Bebelusii nu cunosc termenul “calendar”. Si la fiecare in parte perioadele de puseu de crestere sunt diferite.

Puseele de crestere nu sunt doar in primul an de viata. Ele se manifesta la intervale de cateva luni pana la adolescenta.

Cat dureaza un puseu de crestere

Puseele de cresterea dureaza doua-trei zile, insa sunt perioade in care se poate ajunge la o saptamana si chiar mai mult.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 15/10/2023