Test de sarcina. Greseli de utilizare. Cand poate iesi pozitiv testul de sarcina - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Test de sarcina. Greseli de utilizare. Cand poate iesi pozitiv testul de sarcina

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Test de sarcina. Greseli de utilizare. Cand poate iesi pozitiv testul de sarcina
Test de sarcina- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-2197097

Test de sarcina: Testele de sarcina din ziua de azi sunt foarte precise, mai ales daca sunt utilizate corespunzator. Ca sa fii sigura ca rezultatul testului de sarcina este cel corect, iata care sunt cele mai des intalnite greseli care se fac cu testul de sarcina.

Citeste aici care sunt PRIMELE SEMNE de sarcina.

Test de sarcina #1: Faci testul prea devreme

Acest lucru duce la o situatie confuza. Nu toata lumea are acelasi nivel de hCG in urina, mai ales inainte de a sti ca ti-a intarziat menstruatia. Testul de sarcina este conceput sa fie foarte simplu de utilizat, dar trebuie sa astepti pana ai observat ca n-ai primit “vizita” lunara.

Test de sarcina #2: Nu astepti suficient de mult timp pentru rezultat

Testele de sarcina pentru acasa au instructiuni explicite. Acestea iti indica si intervalul de timp pe care trebuie sa-l astepti pentru a citi rezultatul. Pe masura ce urina traverseaza suprafata de test, poate parea ca ambele linii (sau plusul, in functie de testul de sarcina utilizat) sunt prezente. Insa trebuie asteptat pana cand trece timpul indicat pe instructiuni pentru a fi sigura de corectitudinea rezultatului. De regula, acesta variaza intre unu-doua minute, in functie de producator si de test.

Citeste si: Istoria testelor de sarcina, de la iepure si broasca la digital

Test de sarcina #3:  Astepti prea mult timp pentru a citi testul

Nici daca astepti mai mult decat timpul indicat pe prospectul testului de sarcina nu este o solutie pentru un rezultat cat mai precis. Majoritatea testelor, daca depasesti un interval de 5 minute, pot indica un rezultat pozitiv, insa fals.

Test de sarcina #4: Ignori rezultatul pozitiv

Sunt foarte putine situatii in care rezultatul pozitiv este fals. Cele mai multe erori ale testului de sarcina sunt cauzate de faptul ca sunt utilizate gresit. Daca rezultatul de sarcina este pozitiv, considera-l pozitiv si comporta-te ca atare.

Test de sarcina #5: Ignori rezultatul negativ

Daca ai ciclul intarziat, iar testul este negativ, este indicat sa il repeti. Este posibil ca organismul sa nu produca o cantitate suficient de mare de hCG si astfel, rezultatul negativ al testului sa nu fie chiar negativ. Ci, cel mai probabil, a fost prea devreme pentru un rezultat corect.

Test de sarcina. Cand poate iesi pozitiv

Un test de sarcina testeaza concentratia de gonadotropina corionica umana HCG, hormon produs in timpuls arcinii. Totusi, testul de sarcina poate iesi pozitiv si fara sa fii insarcinata.

Iar acestea sunt cauzele care pot influenta aparitia celor doua liniute pe testul de sarcina.

Medicamente

Sunt medicamente care pot influenta testul de sarcina. Nu este vorba despre pilulele contraceptive, ci despre cele utilizate in tratamentele de fertilizare.

Sarcina chimica

Daca ai avut o sarcina sfarsita printr-un avort spontan, in organism sunt inca hormone care pot influenta rezultatul pozitiv al testului de sarcina.

Urina diluata

Este recomandat sa nu bei lichide inainte de a face testul de sarcina. De aceea este indicat sa faci testul dimineata, utilizand prima urina, cand concentratia HCG este mai ridicata. Urina diluata poate genera atat un rezultat fals pozitiv, cat si unul fals negativ.

Diverse boli

Anumite boli pot genera un rezultat fals pozitiv la testele de sarcina. Printre acestea se numara infectii la tractul urinar, boli la nivelul rinichilor, chisturi ovariene, probleme la glanda pituitara, dar si cancer ovarian.

Surse: healthline.com, pregnancy.about.com

Foto: Pixabay.com

Data articol: 14/10/2021