Un adolescent care sufera din dragoste este o problema delicata pentru parinti. Cu cele mai bune intentii de a-si ajuta adolescentii care tocmai au suferit prima deceptie, parintii mai dau si gres si spun vorbe pe care ar trebui sa le pastreze pentru ei.
Nu e parinte care sa nu se fi confruntat, macar o data in viata, cu un raspuns obraznic din partea copilului sau. Ca parinte, nu primesti foarte pozitiv
Ca părinți, nu știm întotdeauna ce facem și uneori facem și greșeli. Când vine vorba de a profita la maximum de timpul pe care îl ai cu copiii tăi, trebuie să te asiguri că lucrurile pe care le faci acum nu îi vor răni pe termen lung. Mai mult, ceva ce pare inofensiv acum, i-ar putea împiedica să acționeze când vor fi adulți.
Te-ai străduit din plin să le dai copiilor o educaţie desăvârşită. Te-ai felicitat că la capitolul „educaţie copii” n-ai ce să-ţi reproşezi. Totuşi, de ceva vreme, ai observat că au început să întindă coarda…
Copiii Curcubeu sunt intruchiparea divinitatii noastre, exemplul potentialului nostru divin. Copiii Curcubeu n-au mai fost niciodata pe aceasta planeta si apar langa Copiii de Cristal.
Sa o recunoastem, nu e parinte – cat de calm ar fi el – sa nu ajunga, la un moment dat, sa tipe la copilul lui. In definitiv, oameni suntem!
În educaţia copiilor, părinţii folosesc cuvântul NU: “Nu e voie!”, “Nu pune mâna!”, “Nu mânca acum că-ţi strici foamea” şi exemplele pot continua. Desigur, v-aţi şi regăsit în unele dintre aceste situaţii. Are şi acest NU rolul său în educaţia copiilor. Spunând NU unui copil îl învăţaţi de fapt să spună, la rândul său, NU atunci când este cazul.
Fiecare dintre noi care este părinte știe că misiunea de a ne educa copiii poate fi una dintre cele mai dificile.
Depresia… Acea stare caracterizată de lipsă de vitalitate, de sens, de motivație, de dorință de a fi și de a face lucruri.
Sa fii parinte este o experienta unica in lume. Dar si provocarile sunt pe masura, cu atat mai mult cu cat copilul creste si intra in adolescenta. In acest moment intervin “disputele” cu adolescentii care, de multe ori, sunt luate
Dacă eşti părintele unui copil rebel, uneori agresiv, recalcitrant, căruia nu-i place să respecte reguli, cu siguranţă te întrebi unde ai dat greş în educaţia copilului tău. Te întrebi ce anume îl determină să fie aşa de furios pe viaţă şi pe tine.
Parentingul modern se confruntă cu noi provocări. Una dintre cele mai mari este oferită de mediul digital, tot mai prezent în viețile noastre.
Increderea de sine este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti da copilului tau. Daca te mai indoiesti de acest lucru, studiile despre care vom vorbi in continuare vor sterge orice urma de incertitudine.
Ți s-a întâmplat ca atuni când vrei să faci ceva nou, îndrăzneț, să auzi o voce în cap care fie te încurajează, fie îți spune că nu vei fi în stare?!
Regulile pe care le aplicai cand copiii erau mici nu mai au nicio relevanta cand acestia au crescut, se indreapta spre etapa adolescentei.
Trebuie sa o recunoastem. In relatia parinti-copii, exista o singura persoana care trebuie sa fie “cu capul pe umeri”. Si acea persoana este parintele care – nu doar ca trebuie sa-si pastreze calmul – dar are si datoria de a-si invata copilul cum sa se linisteasca.
Copiii, la fel ca și noi, adulții, au nevoie să se simtă importanți, să aibă un loc între ceilalți, să aparțină, să conteze și să aibă curajul să acționeze.
O persoana cu incredere de sine este realista, stie care sunt abilitatile sale si se bucura de fiecare succes. Iata 8 sfaturi sa cresti increderea de sine a copilului tau.
Vrem nu vrem, notele copiilor reprezintă un motiv de stres atât pentru copii, cât și pentru noi, ca părinți.
Viața modernă din prezent este plină de provocări și de complicații care neluate în seamă pot duce la apariția unor efecte psihologice nedorite, cum ar fi anxietatea și depresia.