Sfaturi cum sa ramai gravida. De cate ori trebuie sa faci dragoste ca sa ramai insarcinata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sfaturi cum sa ramai gravida. De cate ori trebuie sa faci dragoste ca sa ramai insarcinata

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Sfaturi cum sa ramai gravida. De cate ori trebuie sa faci dragoste ca sa ramai insarcinata
cum sa ramai gravida. - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-woman-1910302_1920

Sfaturi cum sa ramai gravida. Vine un moment in viata unei femei cand isi doreste cu ardoare sa ramana gravida. Si nu are prea multa rabdare pana cand dorinta fierbinte de a-si strange pruncul la piept nu se implineste. Nu mereu poti sa ramai gravida cum ai bate din palme. Desi, aparent, nu e nimic mai simplu. A ramane gravida tine si de sanatate cuplului, dar si de cantitatea si calitatea vietii sexuale. Si nu in ultimul rand de vointa divina, ar spune multi.

Insa pana la a decide ca iti e sau nu harazit cu adevarat sa ai un copil, e important sa stii tot despre cum sa ramai gravida. Astfel iti maximizezi toate sansele cu putinta. Si asta cat mai repede fata de cand ti-ai propus si setat aceasta dorinta.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Sfaturi cum sa ramai gravida. Iata informatii pretioase pe care trebuie sa le stii, conform Societatii Europene de Reproducere Umana si Embriologie.

Sfaturi cum sa ramai gravida. Cat dureaza?

De multe ori, dureaza ani buni pentru un cuplu tanar si fertil sa conceapa un copil. Se estimeaza ca 3 din 5 cupluri concep copilul dorit in 6 luni de incercari perseverenta. Iar 1 din 4 cupluri are nevoie de mai mult de 6 luni, spre 1 an. Pentru restul, conceperea dureaza mai mult de un an.

Cuplurile care nu au folosit vreo forma de contraceptie si a caror viata sexuala regulata, cu cel putin 2 contacte sexuale saptamanal timp de un an de zile, nu a dus la graviditate, ar fi bine sa consulte un specialist. Vor fi necesare anumite teste de fertilitate.

Femeile sunt fertile cel mai mult intre 20 si 24 de ani. Dupa aceasta varsta, fertilitatea scade gradat. Daca femeia trece de 35 de ani, deci se afla aproape de finalul vietii sale de reproducere, sau daca se stie cu anumite probleme de fertilitate in familie, din nou, este indicat sa ceara ajutor medical ca sa incerce sa conceapa un copil.

Sfaturi cum sa ramai gravida. Tine cont de momentul contactului sexual

Unul din motivele pentru care un cuplu nu obtine graviditatea dorita este acela ca nu potrivesc momentul contactului sexual cu cel al ovulatiei partenerei.

Ovulatia are loc atunci cand unul sau mai multe ovule sunt eliberate din ovarele femeii in tractul reproductiv. Acesta este momentul in care femeia este fertila din toata durata ciclului menstrual. In fiecare luna, 12 pana la 20 ovule se maturizeaza in interiorul ovarelor. Cel mai sanatos dintre ele este eliberat in cavitatea pelviana si trece prin tubul falopian.

Aici, in trompa uterina (tubul falopian) trebuie sa se intalneasca cu sperma barbatului. Si asta inainte ca ovulul sa nu mai fie viabil. Aceasta intalnire poate fi dificila mai ales pentru ca un ovul este fertil numai 12-24 ore dupa ce a fost eliberat din ovar.

Sperma, insa, poate trai pana la 3-7 zile in mucusul cervical fertil din corpul femeii precum si in vaginul ei.

De aceea, ca sa ramai gravida nu trebuie sa faci sex exact atunci cand are loc ovulatia. Pentru ca exista aceasta fereastra de 4 zile care se numeste “fereastra fertila”. De aceea se sugereaza ca actul sexual sa inceapa cu 2-3 zile inainte de ovulatie.

Sfaturi cum sa ramai gravida. Cum sa prevezi cand are loc ovulatia

Ovulatia are loc, de regula, cu 12-14 zile inainte de urmatorul moment al startului unei noi menstruatii. Prima zi de menstruatie este prima zi din ciclul menstrual. Daca ciclul este de 28 zile, atunci ovulatia este in jur de ziua 14. Cu toate acestea, ciclul menstrual normal al femeilor variaza intre 21 pana la 40 de zile. Unele femei nici nu au ovulatie in fiecare luna (acelea se numeste luni anovulatorii). Asadar, unele femei prefera sa afle cand si daca au ovulatie, folosind teste de ovulatie sau graficul de temperatura. De asemenea, se poate verifica mucusul cervical.

Sfaturi cum sa ramai gravida. Testele de ovulatie

Testele de ovulatie ajuta femeile sa isi identifice momentul ovulatiei in avans. Cu toate acestea, este important de retinut faptul ca, daca alegi sa te bazezi doar pe testele de ovulatie sa iti cresti sansa de a ramane gravida, nu exista o dovada suficient de sustinuta ca aceasta metoda este cea mai eficienta. Sansele cresc daca ai contacte sexuale mai dese (2-3 pe saptamana). Deseori are loc si fenomenul de ovulatie spontana (se elibereaza spontan un nou ovul din ovare, in anumite circumstante, din pricina starii de excitare a femeii).

Testele de ovulatie se gasesc la majoritatea farmaciilor, costa in jur de 10 lei bucata si se pot cumpara fara prescriptie medicala.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/11/2021