Regulament pentru elevi 2018. Surprize de la Minister! Ce se se intampla cu telefoanele si cu scutirile pentru ora de sport - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Regulament pentru elevi 2018. Surprize de la Minister! Ce se se intampla cu telefoanele si cu scutirile pentru ora de sport

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Regulament pentru elevi 2018. Surprize de la Minister! Ce se se intampla cu telefoanele si cu scutirile pentru ora de sport
regulament pentru elevi 2018 - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - love-1100253_1920

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a semnat un ordin pentru modificarea si completarea regulamentului cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Ordinul ministrului Educatiei Nationale nr. 3.027/2018 modifica si completeaza Anexa-Regulament-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar la Ordinul ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice nr. 5.079/2016 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP).

 

Potrivit noului regulament efectuarea serviciului pe scoala de catre elevi, folosirea notelor ca mijloc de coercitie si sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii vor fi interzise.

 

 

In noul regulament pentru elevi 2018 se mai precizeaza si ca „personalului din invatamant ii este interzis sa desfasoare sau sa incurajeze actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a copilului si viata intima, privata sau familiala a acestuia sau ale celorlalti salariati din unitate”.

 

 

Se schimba si regulile in ceea ce ii priveste pe cei scutiti de la orele de sport. Mai exact, pentru integrarea in colectiv a elevilor scutiti medical in timpul orei, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice care vor avea in vedere recomandarile medicale, de exemplu: arbitrarea, cronometrare, masurare, inregistrarea unor elemente tehnice sau tinerea scorului.

 

 

 

De asemenea, noul regulament scolar 2018 mai presupune ca „pe durata orelor de curs telefoanele mobile se pastreaza in locuri special amenajate din sala de clasa, setate astfel incat sa nu deranjeze procesul educativ”.

 

 

Ordinul COMPLET al ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice nr. 5.079/2016 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP) poate fi consultat aici.

 

 

 

 

Franta a interzis telefoanele mobile in scoli

Romania nu este singura tara care interzice utilizarea telefoanelor mobile in scoli. Ministrul educatiei francez, Jean-Michel Blanquer, a anuntat ca telefoanele mobile vor fi interzise in scoli, inclusive in timpul pauzelor, in interiorul curtii scolii.
Aplicarea acestei masuri se anunta complicata. Codul educatiei interzice deja folosirea telefoanelor mobile in colegii si scoli in timpul cursurilor. Interzicerea in curtea de recreatii si in perioadele dintre ore ii lasa in schimb pe cei din sindicatele cadrelor didactice cu indoieli, atat din cauza respectarii alegerii parintilor (care vor sa-si poata contacta copiii dupa cursuri), cat si a constrangerilor practice (angajatii scolilor ar trebui sa-si petreaca timpul cautand in ghiozdanele elevilor).

 

 

 

Data articol: 16/01/2018