Clasa pregătitoare. 7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Clasa pregătitoare. 7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala

Sfatulparintilor » Școlari » Comportament și dezvoltare » Clasa pregătitoare. 7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala
clasa pregatitoare -sfatulparintilor.ro - pixabay-com -kids-1093758_1920
Credit foto: Pixabay.com

Luni, 11 septembrie 2023, incepe scoala. Iar părinții care îşi vor duce copiii în clasa pregătitoare sunt cei mai emoționați. Începe şcoala, iar copilul trebuie să fie pregătit să înfrunte o nouă etapă a vieţii lui, să facă faţă unor noi provocări sociale. Cu cât este mai pregătit, cu atât îi va fi mai uşor la un nou început de drum.

Iată 7 lucruri pe care copilul tău ar trebui să le ştie şi să le poată face înainte de a începe clasa pregătitoare la şcoală.

1. Copilul se poate îmbrăca singur?

Imaginează-ţi următorul scenariu: învăţătoarea vrea să-i scoată puţin la aer în pauza mare. Până se îmbracă fiecare din cei 25, poate chiar 30, de copii pauza deja se va fi terminat. De asemenea, dacă observi că are o problemă cu încheiatul nasturilor sau trasul fermoarelor, încearcă să-l îmbraci, cel puţin în prima perioadă cu ceva pe bază de elastic sau arici. Gândeşte-te că vor avea doar 5 minute de pauză pentru a se duce până la toaletă. Evită, aşadar, obiectele vestimentare care i-ar putea da de furcă. Pantofii cu şireturi şi catarame sunt şi ei problematici la orele de educaţie fizică. Ca să îi fie mai uşor să se echipeze şi apoi să se dezechipeze, alege încălţările cu arici sau care intră direct pe picior.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

 2. Este obişnuit să împartă?

Nimeni nu vrea să se joace cu un copil mofturos care nu vrea să împartă nimic cu nimeni. Şi, încet, acesta se va izola de restul colegilor. Aşa că un lucru foarte important pentru copilul tău este să înveţe să împartă, mai ales dacă nu a fost la grădiniţă şi intră direct la şcoală.

Citeste si: Incepe SCOALA! Sfaturi importante pentru parinti

3. Poate folosi toaleta singur?

În şcoală, toaleta nu mai este imediat lângă sala de clasă. Aşa că va trebui să ştie să se controleze şi dacă chiar nu se mai poate ţine să ceară voie. În plus, nu va merge nimeni nu el, deci va trebui să se descurce singur. Reaminteşte-i că splălatul pe mâini este o regulă de igienă foarte importantă.

4. Poate folosi forfecele?

La orele de lucru manual, copiii vor avea nevoie şi de foarfece pentru a confecţiona diverse lucruri. Aşa că este bine ca, încet-încet să-l deprinzi şi cu asta.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/07/2023