Clasa pregătitoare. 7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Clasa pregătitoare. 7 lucruri pe care copilul tău trebuie să le ştie când începe şcoala

clasa pregatitoare -sfatulparintilor.ro - pixabay-com -kids-1093758_1920

 5. Ştie ce înseamnă disciplina?

La şcoală e total diferit făţă de grădiniţă. Este un alt nivel, la care se cere mult mai multă disciplină. Pe lângă faptul că trebuie să petreacă mai mult timp în bancă fără să se fâţâie, nu mai sunt tolerate loviturile, hârjonelile, trasul de păr, deranjatul orei fără un motiv temeinic. Toate acestea pot duce la scăderea notei la purtare, dar şi la izolarea copilului de către restul clasei.

Te mai poate interesa si: Incepe SCOALA: 4 probleme de sanatate cu care se pot confrunta copiii

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

6. Poate comunica cu un adult?

Încurajează copilul să vorbească, exesează cu el ridicatul mâinii pentru a solicita ceva. Dacă nu ştie cum să comunice cu un adult nu numai că nu va putea să ceară voie la toaletă, de exemplu, dar nici nu va putea interacţiona cu învăţătoarea în timpul orei. Nu va şti cum să răspundă la anumite întrebări etc.

7. Ştie să numere?

Înainte de a începe şcoala, un copil ar trebui să numere până la 20, iar în ordine descrescătoare până la 10. Exersează număratul cu jucăriile sau poate chiar cu fructele pe care le mănâncă.

Credit foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/09/2022