Shop
Ultimele 100 de articole

Pui la cuptor: Cele mai delicioase retete de pui la cuptor

22 noiembrie 2018, , Vizualizări:
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Iata cele mai delicioase retete de pui la cuptor. Cei dragi se vor linge de pe degete dupa ce vor manca pui la cuptor.

 

 

Pui la cuptor – Reteta #1: Pulpe de pui si cartofi la cuptor

Reteta de

Pulpe de pui si cartofi la cuptor

Ingrediente Pulpe de pui si cartofi la cuptor
– o caserola de pulpe de pui superioare
– 6 cartofi
– o rosie
– un gogosar mic (sau ardel gras)
– o ceapa
– vreo 5-6 catei de usturoi
– sare, piper, cimbru dupa gust
– zeama de lamaie
– 1-2 linguri de ulei de masline (sau de floarea soarelui)

Mod de preparare Pulpe de pui si cartofi la cuptor
Se spala pulpele, se curata cartofii, usturoiul si ceapa, se spala, se taie cubulete, se spala rosiile si gogosarul (ardelul gras) si se taie cubulete si se pun toate intr-un bol impreuna cu pulpele si se sareaza, pipereaza si condimenteaza cu cimbru dupa gust si se stoarce si zema de la o lamaie (se poate pune si bere peste toate in bol pentru fragezime) si se pun la macerat la rece pentru aprox 2 h si apoi intr-o tava unsa cu 1-2 linguri de ulei si se dau la cuptor la foc potrivit pentru aprox 2 h (se adauga si niste apa in tava – inainte de a pune la cuptor – pentru a fierbe un pic inainte sa se prajeasca).

Pofta buna!

 

 

 

Pui la cuptor – Reteta #2: Pulpe de pui la cuptor

Reteta de

Pulpe de pui la cuptor2

Ingrediente Pulpe de pui la cuptor

200 gr unt
2-3 buc. usturoi
100 ml ulei de masline
2-3 buc. ceapa
1 lingura patrunjel
2-3 buc. ardei
1 kg pulpe de pui

Mod de preparare Pulpe de pui la cuptor
Pulpele de pui se spala si se curata bine. Ceapa, ardeii, usturoiul se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine untul cu sare, piper, boia de ardei pana se face o pasta omogena. Se face la fiecare pulpa un buzunaras in care se introduce pasta de unt. Pulpele se aseaza apoi in tava si deasupra se mai adauga iar din pasta de margarina. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc bine. Le scoatem de la cuptor si adaugam pe deasupra patrunjelul taiat marunt.

Pofta buna!

 

 

Pui la cuptor – Reteta #3: Ciocanele de pui la cuptor

Reteta de

Ciocanele de pui la cuptor

Ingrediente Ciocanele de pui la cuptor
1 kg ciocanele pui
200 ml suc de rosu
sare, piper, busuioc
jumatate pahar de vin

Mod de preparare Ciocanele de pui la cuptor
Ciocanele se spala, le condimentam dupa gust apoi le punem intr-un vas termorezistent, adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Cand sunt aproape gata adaugam si vinul. Lasam sa se rumneasca.

Pofta buna!

 

 

Pui la cuptor – Reteta #4: Pulpe de pui la cuptor cu legume

Reteta de

Pulpe de pui la cuptor cu legume

Ingrediente Pulpe de pui la cuptor cu legume

1 kg pulpe pui

3 cartofi

2 morcovi

1 pastarnac

1 patrunjel

1 l vin alb

3-4 linguri ulei

sare, piper

oregano, rozmarin

condimente pt pui

Mod de preparare Pulpe de pui la cuptor cu legume

Se curata si se  feliaza mai intai legumele. Eu le-am feliat cu ajutorul unei razatori. Se unge tava cu ulei, se asaza legumele si carnea si se presara peste ele amestecul de condimente. Se toarna vinul deasupra si se da la cuptor la foc potrivit. Se lasa pana se rumeneste carnea si sunt facute bine si legumele.

Pofta buna!

 

 

Pui la cuptor – Reteta #5: Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate

Reteta de

Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate

Ingrediente Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate

pentru friptura:
-1 pui mare de circa 2 kg.,
-200 ml.vin rosu ,daca e casat este foarte bine,
-1 lingurita curry,
-1 lingurita rozamarin,
-1 lingurita oregano,
-1 lingurita boabe coriandru,
– 1 lingurita tarhon maruntit ,
-sare dupa gust,
-100 ml.ulei.

Ingrediente pentru garnitura :
-2 kg.ardei rosii,
-1 lingura otet de mere,
-2 linguri ulei de masline,
-sare dupa gust.

Mod de preparare Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate

pentru friptura :
-Se spala bine puiul si se presara din belsug ierburi aromate si sare, se introduc si in interiorul puiului ierburi aromate si sare. Se pune puiul in tava, il stropim apoi cu vin, cu ulei, punem capac peste vas si dam tava la cuptor la foc potrivit. Cand consideram ca puiul este facut luam capacul si lasam sa se rumeneasca un pic.

pentru garnitura :
– Se coc ardeii, se curata de pielita, se curata de seminte si cotoare si se spala. Cand sunt scursi de apa adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet de mere si se amesteca usor.

Pofta buna!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu