Shop
Ultimele 100 de articole

Dulciuri de post. Cele mai delicioase si rapide retete de prajituri de post

22 februarie 2019, , Vizualizări: 534
dulciuri de post - sfatulparintilor.ro - toa-heftiba-84799-unsplash

Daca in perioadele de post nu poti rezista fara ceva bun, incearca niste dulciuri de post. Noi am facut o selectie a celor mai gustoase si rapide dulciuri de post.

 

 

Dulciuri de post # 1: Gogosi de post

Reteta de la

Gogosi de post

Ingrediente Gogosi de post

faina cat cuprinde,

drojdie – 1 sfert dintr-un pachet mare,

ulei – 5 linguri,

zahar pudra pentru decor

 

Mod de preparare Gogosi de post

Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga ulei, faina si se amesteca pana aluatul este gata. Se lasa langa o sursa de caldura (preferabil pe aragaz, langa un ochi de aragaz aprins) pana creste. Se intinde in foi si se prajesc in ulei incins. Se presara zahar pudra si se servesc alaturi de o cafea.

Pofta buna!

 

 

 

Dulciuri de post # 2: Placinta cu dovleac

Reteta de la

placinta de dovleac - sfatulparintilor.ro - rebecca-matthews-1255901-unsplash

Ingrediente Placinta cu dovleac

Aluat foietaj – 1buc,

Dovleac – 1buc,

Zahar – 1 pahar,

miere de albine

Mod de preparare Placinta cu dovleac

Dovleacul se spala, se curata de coaja, samburi, se portioneaza si se da prin razatoare. Intr-o tigaie se pun dovleacul, apa, zaharul. Se pune la foc mediu, se amesteca din cand in cand. Intre timp se unge un vas yena cu ulei se asaza aluatul foietaj si se adauga compozitia de dovleac. Aluatul ramas in plus se taie fasii si se asaza peste compozitia de dovleac. Se unge cu miere de albine si se introduce la cuptor cca. 45minute. Se presara zahar pudra si se serveste.

Pofta buna!

 

Dulciuri de post # 3: Prajitura cu miere

Reteta de la

prajitura cu miere - sfatulparintilor.ro - kristiana-pinne-1241116-unsplash

Ingrediente Prajitura cu miere

100 g zahar, 3 lg miere de albine, 75 ml apa, 50 ml ulei, 250 gr faina, 1 praf de copt, 1 lg colorant alimentar galben,

 

Mod de preparare Prajitura cu miere

Se amesteca zaharul cu mierea, apa, uleiul, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si lingurita de colorant alimentar galben (avem de cand am facut plastilina de casa cu copii, insa nu e obligatoriu, doar ca nu va iesi galben) pana cand zaharul incepe sa se topeasca, moment in care se adauga faina in ploaie si se amesteca pana se amogenizeaza bine. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la foc potrivit cca 30 min.

Se poate orna cu frisca vegetala.

Pofta buna!

 

Dulciuri de post #4: Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Reteta de la

Ingrediente Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Un pachet foi de placinta, 150 g margarina topita, suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa + 5 linguri de apa + vanilie, 250 g cirese amare, 200 g caise coapte, 300 g zahar

 

Mod de preparare Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

1. Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt.
Foile de placinte se dezgheata apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea sutire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, apoi se da la copt,cca 15 min. pana se rumenesc usor.

2.Cireselor amare, spalate li se scot samburii cu o agrafa apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar, pana obtinemun sirop legat (nu se fierb mult). La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute, cu restul de zahar ramas.
3.Se scoate tava cu, cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe apoi se lasa sa se raceasca putin. In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate. Se servesc dupa ce s-au racit bine.
Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
Pofta buna!

 

 

Dulciuri de post # 5: Biscuiti cu ovaz si banane

Reteta de

Ingrediente Biscuiti cu ovaz si banane

2 banane
120 g fulgi de ovaz
2-3 linguri stafide
2 linguri migdale maruntite

– cantitati pentru cca 16 bucati –

 

Mod de preparare Biscuiti cu ovaz si banane

Pui bananele (taiate felii), fulgii de ovaz si migdalele taiate marunt intr-un bol si maruntesti bananele cu furculita pana obtii un amestec omogen.
Adaugi apoi stafidele si amesteci.
Iei compozitia cu lingura si incerci sa-i dai o forma cat mai rotunda apoi pui biscuitii in tava, pe hartie de copt.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15-17 minute. Ii scoti din tava si ii pui sa se raceasca pe un gratar.
Nu vor fi niste biscuiti crocanti, ci sunt mai moi si usor gumosi, dar sunt buni si foarte sanatosi.

Pofta buna!

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
seo
Gradinita
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu