Alaptarea. Un moment atat de frumos pentru bebelusi, dar si pentru mamici. Un moment magic in care cei doi se simt ca-n Rai.
Iata una dintre intrebarile frecvente ale mamicilor: ar trebui sa folosesc apa de la robinet, apa fiarta sau apa imbuteliata pentru diluarea laptelui praf?
Poate fi dificil sa-ti dai seama cat lapte praf trebuie sa-i dai micutului tau. Primeste prea mult sau prea putin lapte? Cat este de ajuns?
Cercetarile arata ca mai mult de 18% dintre copiii cu varsta sub 18 ani sunt alergici la cel putin un aliment!
Alimentatia copilului mic este poate cea mai mare preocupare a proaspetelor mamici, inca de cand el se naste. Copilul este hranit conform indicatiilor precise ale pediatrului sau si orice gram de lapte
Cand este momentul sa introduc bebelusului meu alimentatie solida si sa il hranesc si cu altceva in afara de lapte?
Colici bebelusi. Cand bebe are colici, inseamna ca este agitat si plange inconsolabil in reprize prelungite, de peste trei ore consecutiv, iar asta se intampla in cel putin trei zile pe saptamana.
A sosit vremea ca micutul tau sa isi diversifice alimentatia? Ei bine, unul dintre alimentele care ridica cele mai multe semne de intrebare pentru parinti este painea.
Intarcarea bebelusului reprezinta pasul in care copilul trece de la alaptarea la san catre alte surse de nutritie. Momentul in care se desfasoara aceasta tranzitie depinde de alegerea personala a mamei, care poate fi influentata de dorinta de intoarcere la locul de munca sau de starea de sanatate.
Felul in care gandesti, inveti sau actionezi este afectat nu doar de tipul alimentelor folosite, dar si de cum e preparata mancarea, cum si cand o mananci si ce alimente reunesti la o masa.
Tabel diversificare: Fiecare parinte isi hraneste copilul mic, incepand cu momentul nasterii sale, dupa indicatiile medicului pediatru, se stie.
Vitamina C ajuta organismul sa mentina tesuturile sanatoase, intareste sistemul imunitar si ajuta la absorbtia fierului.
Iata povestea unei femei pentru care alaptarea a fost mai complicata.
Cand afli ca esti gravida, te gandesti destul de repede daca vei fi adepta alaptatului la san pentru copilul tau dupa ce se va naste sau vei prefera laptele formula din prima clipa.
Toti bebelusii se nasc cu reflexul de supt, asa ca stiu din instinct cum sa se hraneasca la sanul mamei.
Sanii, ca si mameloanele, au forme si marimi diferite. Unele femei se plang ca marimea si forma sanilor le pot afecta procesul de alaptare.
Alaptarea are un rol esential in buna crestere si dezvoltare a bebelusului. Desi multe femei opteaza pentru formula cu lapte praf, majoritatea mamicilor intuiesc binele puiului lor si opteaza pentru alaptarea micutului.
Dacă în primele luni de viaţă alimentaţia bebeluşilor este simplă (lapte matern sau lapte formulă), când se apropie timpul începerii diversificării alimentaţiei bebeluşilor apar grijile la mame.
Nimic nu e mai adorabil decat un bebelus durduliu si rozaliu (iti vine sa-l mananci cand il vezi!). Dar cand e cazul sa ne ingrijoram in legatura cu obezitatea la bebelusi?
Bebelusii hraniti cu formula de lapte care incep sa manance hrana solida inainte de 4 luni sunt mult mai predispusi sa devina obezi decat cei care incep diversificarea mai tarziu, sugereaza studii recente.