Cum sa depasesti obstacolele in calea alaptarii si 11 motive sa nu renunti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa depasesti obstacolele in calea alaptarii si 11 motive sa nu renunti

Sfatulparintilor » Bebeluși » Alimentație bebelusi » Cum sa depasesti obstacolele in calea alaptarii si 11 motive sa nu renunti
alaptare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - breastfeeding-2435896

Alaptarea nu este un lucru simplu si pot aparea o multime de obstacole. In plus, s-a impamantenit mitul ca nu toate mamele pot alapta. Multe proaspete mamici sunt sfatuite sa “suplimenteze” cu lapte praf pentru ca n-au suficient lapte sau ca laptele lor nu este bun. Ceea ce, la final, duce la sabotarea alaptarii si la privarea copilului de cel mai bun lapte pe care il poate primi.

 

Specialistii spun ca, la nivel international, numai 2% dintre femei nu pot alapta din diverse motive. Potrivit recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, copiii ar trebui alaptati pana la varsta de 2 ani. Insa numai 5% dintre mame reusesc aceasta performanta.

 

Principalul obstacol in calea alaptarii naturale este raspandirea informatiilor false. La acest lucru se adauga incurajarea unor medici de a suplimenta alimentatia bebelusului cu lapte formula. “Din experienta mea de 32 de ani, mii de mame au venit la clinica noastra de alaptat si tot ce pot spune este ca se poate alapta exclusiv cu putin ajutor. Din pacate, insa, doar o mica parte dintre femeile care au nevoie se pot bucura de ajutor. Cateodata solutia este simpla, cateodata nu. Insa mamele se simt frustrate ca nu pot alapta si ca nu au la cine apela. Despre alaptat se spune ca este dureros, periculos, ca laptele nu e bun sau ca importanta alaptarii este exagerata. Iar cand in jurul tau nu ai pe nimeni specializat care sa te sustina, e foarte usor sa renunti la primul obstacol aparut in cale”, explica dr. Jack Newman, in HuffingtonPost.com.

 

Inainte de a renunta la alaptare, cere sfatul unui consultant in alaptare, cere mai multe pareri daca nu esti multumita de o opinie. Beneficiile alaptarii sunt multiple. Iata numai cateva dintre ele.

 

 

  1. Relationare bebelus-mama

Hormonul oxitocina care se elibereaza la travaliu este la fel de important si dupa nastere. El contribuie la contractarea si revenirea la marime normal a uterului. In plus, oxitocina se elibereaza si in timpul alaptarii, contribuind la dezvoltarea relatiei mama-bebelus. Mama se calmeaza si se reduce riscul de a dezvolta depresie postnatala.

 

 

  1. Imunitate mai buna

Laptele mamei protejeaza copiii impotriva infectiilor, alergiilor si bolilor. Cand bebelusul nu este bine, mama produce anticorpi care sa lupte impotriva infectiilor.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 23/10/2017