Termeni si conditii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Termeni si conditii

Sfatulparintilor » Termeni si conditii

1. Termeni

Orice fel de comunicatie si informatiile initiate prin intermediul acestui website vor fi guvernate de acesti termeni si conditii, ca reprezentand Acordul complet, exclusiv si definitiv intre utilizator si www.sfatulparintilor.ro.

www.sfatulparintilor.roisi rezerva dreptul ca in mod unilateral, sa modifice sau sa actualizeze acesti termeni si conditii in orice moment, fara a anunta in prealabil. www.sfatulparintilor.ro isi rezerva de asemenea dreptul de a amenda, adauga sau sterge orice aspect al acestui website, in orice moment, fara a anunta in prealabil. Acesti termeni si conditii de utilizare intra in vigoare din momentul publicarii pe acest website si sunt aplicabili tuturor utilizatorilor si agentilor comerciali care folosesc serviciile acestui website.

Datele sau informatiile existente pe acest website sunt realizate si publicate cu cele mai bune intentii de catre echipa redactionala, cu scopul informarii variate si aducerii la cunostinta cititorilor sai a cat mai multe aspecte importante pentru viata de parinte si nu numai, insa au un caracter pur informativ si nu se pot substitui recomandarilor specializate (doctori, psihologi, nutritionisti, pedagogi, specialisti din orice domeniu, etc).

Toate materialele si sfaturile furnizate prin intermediul Sfatulparintilor.ro trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize si sfaturi de viata sau medicale complete. Fiecare persoana are responsabilitatea de a se documenta din mai multe surse inainte de a-si forma o parere completa cu privire la anumite informatii dintr-un domeniu si a decide sa actioneze in consecinta.

Sfatulparintilor.ro si firma care detine legal acest site, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi intalnite pe Sfatulparintilor.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru niciun prejudiciu/pierdere de orice fel urmare a ceea ce citesc pe acest website.

In cazul articolelor pe tema medicala si de sanatate, Sfatulparintilor.ro incurajeaza cititorii sa obtina sfaturi medicale de la medicii care va consulta in persoana. Sfatulparintilor.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare legate de sanatatea lor si a familiilor lor doar in baza informatiilor citite pe acest website, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical corect necesita consultarea oferita de medic specialist.

Accesarea oricarei sectiuni a acestui website, reprezinta acordul dumneavoastra cu acest termeni si aceste conditii.

Utilizatorii prezenti pe acest website care nu vor respecta termenii si conditiile sau vor avea orice manifestare abuziva la adresa Sfatulparintilor.ro sau a altor persoane (comentarii jignitoare sau atitudini nepotrivite si necooperante), vor pierde dreptul de utilizare a serviciilor oferite de www.sfatulparintilor.ro iar contul lor de utilizator pe acest site va fi desfiintat.

2. Descriere

Siteul www.sfatulparintilor.ro apartine legal firmei

S.C. EVALUARI IMOBILIARE SRL, avand CUI 18340102

inregistrat la Registrul Comertului sub nr. J40/1554/02.02.2006

Sfatulparintilor.ro se adreseaza persoanelor peste 18 ani si are ca scop sa aduca, sa ofere cititorilor sai si sa contribuie in mediul online cu orice informatie relevanta si folositoare vietii de familie. Orice informatie care poate face sau aduce un bine parintilor si copiilor lor, pentru minte, suflet sau corp, poate fi gasit pe
Sfatulparintilor.ro.

3. Politica de confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal

S.C. EVALUARI IMOBILIARE SRL, proprietarul www.sfatulparintilor.ro, este inregistrat cu nr. 0022832 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Informatiile furnizate de utilizatorii www.sfatulparintilor.ro vor beneficia de confidentialitate. www.sfatulparintilor.ro poate oferi partenerilor sai informatii de ansamblu referitoare la domeniile de interes ale utilizatorilor sau informatii statistice generale privind structura comunitatii websiteului, dar aceste informatii nu vor include date personale de identificare, cu exceptia cazurilor in care utilizatorii accepta in mod expres acest lucru.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Sfatulparintilor.ro va administra in conditii de siguranta si confidentialitate si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Va informam ca datele personale pe care ni le furnizati sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime a serviciilor pe internet pe care Sfatulparintilor.ro le ofera.
La optiunea personala, furnizati unele date personale pentru a va crea un cont valabil pe Sfatulparintilor.ro si pentru a beneficia de serviciile si facilitatile oferite userilor Sfatulparintilor.ro: participarea la concursuri, dreptul de a participa cu comentarii la articole, dreptul de a primi informari pe mail de la care va puteti oricand dezabona.

Puteti oricand sa va stergeti contul sau sa renuntati la informarile pe mail ale Sfatulparintilor.ro.

Nu se poate finaliza crearea unui cont daca nu cititi si nu va dati acordul cu privire la Termenii si conditiile de functionare legala a acestui site si de protectie a datelor siteului dar si a datelor dumneavoastra. Atunci cand decideti crearea unui cont si livrarea informatiilor obligatorii (in special adresa de mail, restul datelor sunt optionale) va dati implicit acordul de a primi pe mail informari viitoare de la Sfatulparintilor.ro de la care oricand va puteti dezabona cu o simpla optiune.

COPII ŞI TINERI: Copiii cu vârsta sub 14 ani nu au dreptul de a se înscrie pe site, de a transmite pe site date cu caracter personal referitoare la propria persoană şi/sau informaţii legate de familia lor. În cazul în care constatăm şi/sau suntem informaţi/sesizaţi că există pe site-ul nostru astfel de informaţii şi date personale care provin de la un copil cu vârsta mai mică de 14 ani, ne angajăm să analizăm situaţia şi să ştergem/inactivăm aceste informaţii în cel mai scurt timp posibil de la data sesizării şi nu mai târziu de 15 zile de la sesizare, conform legii. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani, au permisiunea de a se înscrie pe site-ul www.sfatulparintilor.ro, de a ne furniza informaţii personale despre ei, numai cu acordul prealabil al părinţilor/reprezentantului legal/tutorelui, după caz, cu excepţia minorilor care au împlinit vârsta de 16 şi care sunt căsătoriţi, conform legii.

ACORDUL PARENTAL. Minorilor cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani care accesează site-ul nostru şi care utilizează internetul, în general, le recomandăm, cu insistenţă, din motive care ţin de asigurarea securităţii persoanei să solicite consimţământul prealabil al părinţilor/reprezentantului legal/tutorelui înainte de a trimite orice informaţii despre ei/familia lor, prin intermediul internetului. De asemenea îi incurajăm pe părinţi să îşi educe copiii cu privire la practicile de utilizare ale internetului în condiţii de deplină siguranţă. Fac excepţie de la aceste reguli minorii care au împlinit vârsta de 16 şi care sunt căsătoriţi, conform legii.

In situatia in care utilizatorii participa la un concurs organizat/sponsorizat sau promovat de www.sfatulparintilor.ro, acestia sunt de acord ca adresa lor de mail cu care s-au autentificat ca utilizator al siteului www.sfatulparintilor.ro sa fie oferita in unele cazuri sponsorilor concursului respectiv, in scopul luarii la cunostinta despre produse sau servicii ale sponsorului folositoare lor. Acordul lor tacit rezulta din  inscriere la concurs. Prin inscrierea pe website si completarea acestor date sunteti de acord/acceptati sa primiti pe e-mail in adresa furnizata la inscriere materiale informative, oferte speciale sau comunicari comerciale de la www.sfatulparintilor.ro, de la partenerii sai cu grija selectati precum si de la sponsorii concursurilor organizate sau promovate de www.sfatulparintilor.ro.

www.sfatulparintilor.ro are dreptul de a monitoriza websiteul si activitatile care se desfasoara prin intermediul sau si de a dezvalui orice informatie necesara pentru a respecta legile, reglementarile sau alte cereri guvernamentale, pentru a administra in mod corespunzator websiteul si pentru a se proteja pe sine sau utilizatorii sai. www.sfatulparintilor.ro isi rezerva dreptul de a respinge sau inlatura orice material ce nu corespunde cerintelor www.sfatulparintilor.ro sau care poate fi interpretat ca fiind inadecvat.

De asemenea, www.sfatulparintilor.ro nu ofera nici o garantie asupra continutului mesajelor interne ale membrilor, responsabilitatea revenind total utilizatorilor inregistrati care folosesc acest aspect al websiteului. Abuzurile de orice fel trebuie semnalate imediat la adresa office@sfatulparintilor.ro pentru a fi luate masurile corespunzatoare mentinerii unui mediu armonios de comunicare.

4. Securitate/ securitatea membrilor

Sfatulparintilor.ro permite crearea unui cont pe site doar persoanelor trecute de 18 ani. In cadrul procesului de inregistrare, vi se aloca o parola care se transmite prin e-mail. Confidentialitatea acestei parole este exclusiv responsabilitatea dumneavoastra in raport de consecintele ce pot decurge din utilizare.
Parola si profilul de utilizator se pot modifica oricand. Daca apar nepotriviri in cadrul acestuia sau orice posibila problema de securitate, trebuie sa anuntati neintarziat www.sfatulparintilor.ro. Aveti o responsabilitate directa si inechivoca in ceea ce priveste actualizarea informatiilor oferite (adresa de e-mail, date de contact, etc) astfel incat sa puteti mentine contactul cu echipa websiteului.

www.sfatulparintilor.ro nu este responsabil pentru nici un fel de pierderi, impuneri, daune, cauze de actiune, cheltuieli, judecati, premii, penalitati sau taxe generate de nerespectarea prevederilor privind Securitatea.

5. Sistemul de garantii/ garantii

www.sfatulparintilor.ro nu garanteaza calitatea, responsabilitatea, oportunitatea sau acuratetea informatiilor prezentate sau a serviciilor furnizate. Echipa noastra face tot posibilul sa certifice informatiile furnizate de membri la inregistrare, insa nu poate impiedica intotdeauna raspandirea unor informatii false in scopuri ilicite. Va revine responsabilitatea integrala de a actiona in conformitate cu regulile morale si de a comunica cu ceilalti utilizatori intr-un mod prudent si demn de incredere. www.sfatulparintilor.ro nu garanteaza si nu raspunde pentru atitudinea sau actiunile utilizatorilor sai.

Pentru a primi informatii actualizate, va rugam sa oferiti date de contact corecte. www.sfatulparintilor.ro nu raspunde de acuratetea informatiilor prezentate de utilizatori, nici pentru corespondenta serviciilor oferite cu standardele personale ale utilizatorilor si nici de calitatea acestuia. www.sfatulparintilor.ro nu-si asuma responsabilitatea pentru erorile care ar putea aparea in utilizarea websiteului si nici nu garanteaza indreptarea lor.

6. Limitari de responsabilitate

– www.sfatulparintilor.ro va proteja interesele utilizatorilor sai si a agentilor comerciali prezenti facand toate demersurile necesare asigurarii conformitatii si increderii in website-ul nostru. Echipa www.sfatulparintilor.ro va depune toate diligentele si va incerca sa corijeze erorile si omisiunile cat mai repede posibil. www.sfatulparintilor.ro nu poate fi facut responsabil pentru inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate de utilizatorii sai. Prin dobandirea calitatii de utilizator si inscrierea pe acest website, esti de acord in mod expres ca www.sfatulparintilor.ro nu va fi responsabil pentru nici un fel de daune directe sau indirecte, incluzand nelimitativ pierderi de profit, vad comercial sau alte pierderi intangibile, rezultate din: utilizarea acestui website sau orice alt aspect relationat cu acesta.

– www.sfatulparintilor.ro nu isi asuma nici un fel de responsabilitate asupra drepturilor de autor si alte drepturi conexe reprezentate de continutul articolelor, fotografiilor si materialelor video trimise de catre terti spre publicare pe site in cadrul parteneriatelor media si articolelor advertoriale. Responsabilitea integrala pentru copyright apartine partenerilor media, organizatorilor si agentiilor de publicitate/clientilor.

– www.sfatulparintilor.ro nu isi asuma nici un fel de responsabilitate in ceea ce priveste opiniile utilizatorilor sai pe forum, in guestbook ori in mesajele trimise prin intermediul websiteului, intreaga responsabilitate revenind in totalitate utilizatorilor respectivi.
7. Suspendare /intrerupere

Acesti Termeni si Conditii devin efectivi din momentul acceptarii lor si pana in momentul in care inceteaza existenta www.sfatulparintilor.ro.

Incetarea utilizarii si a incidentei acestor Termeni si Conditii intervine la 20 de zile calendaristice de la notificarea acestei incetari printr-un mail transmis prin posta electronica la adresa de email office@sfatulparintilor.ro.

www.sfatulparintilor.ro poate suspenda sau intrerupe utilizarea websiteului sau a numitor servicii corelative fara a anunta in prealabil in cazul in care considera ca utilizatorul a incalcat sau nu a respectat termenii si conditiile de utilizare.

Prin dobandirea calitatii de utilizator sunteti de acord ca www.sfatulparintilor.ro nu-si asuma nici un fel de responsabilitate fata de utilizator sau fata de o terta persoana pentru orice eventuala incetare a accesului acestuia pe website.
8. Conditii de utilizare a continutului

Datele si informatiile prezente pe acest website sunt protejate prin dispozitiile legii privind drepturile de autor. Utilizatorii pot sa copieze sau sa imprime continutul paginilor sau documentelor prezentate in site-ul sfatulparintilor.ro, fara a le putea folosi in scopuri comerciale si fara a le putea distribui catre alte persoane.

www.sfatulparintilor.ro detine drepturile de autor pentru documentele, pozele sau filmele existente in structura websiteului sau are un drept de folosinta conferit de autorii acestora. Copierea, sub orice forma, a continutului websiteului si utilizarea personala a acestuia va fi intotdeauna insotita de specificatia „Copyright www.sfatulparintilor.ro. Toate drepturile rezervate.” sau de logo-ul www.sfatulparintilor.ro.

Prin aceasta autorizare, www.sfatulparintilor.ro nu transmite utilizatorilor licenta sau alte drepturi de autor asupra continutului prezentat pe website. Design-ul, titlurile serviciilor oferite, cuvintele sau expresiile utilizate in continutul websiteului www.sfatulparintilor.ro apartin www.sfatulparintilor.ro sau, dupa caz, altor persoane care au cedat folosinta lor in mod legal, sunt semne sau marci inregistrate protejate de legile nationale si/sau internationale si nu pot fi folosite de catre utilizatori in publicatii sau alte productii proprii. Pentru a putea folosi logo-ul www.sfatulparintilor.ro sau pentru a-l afisa, utilizatorii sau alti agenti au nevoie de acordul expres exprimat in scris al www.sfatulparintilor.ro.

9. Dreptul de proprietate/utilizare

Continutul paginilor websiteului www.sfatulparintilor.ro este protejat de legile dreptului de autor. Toate drepturile sunt rezervate www.sfatulparintilor.ro; toate materialele (incluzand, fara limitari, toate articolele, textele, imaginile, logo-urile si design-ul) continute in acest site sunt protejate de legile dreptului de autor si nu pot fi reproduse, distribuite, transmise sau publicate fara acordul scris al www.sfatulparintilor.ro.

Utilizatorii nu au voie sa modifice continutul acestor pagini, nu pot modifica, copia, distribui, transmite, publica, reproduce, crea ceva derivat din orice informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul websiteului.
www.sfatulparintilor.ro isi da acordul pentru a descarca sau copia materialele care au in mod specific aceasta destinatie de descarcare sau copiere; acestea nu pot fi insa folosite in scop comerciale, ci doar personal.

Daca doriti mai multe detalii pe aceste aspecte sau daca va intereseaza modalitatile de obtinere a drepturilor de folosire a acestor materiale, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail office@sfatulparintilor.ro.

Orice utilizator care trimite in orice mod date sau informatii catre website isi asuma obligatia de a nu prejudicia in niciun fel drepturile de autor pe care o alta persoana le-ar putea invoca in legatura cu datele sau informatiile transmise in orice fel catre website.

De asemenea, utilizatorii care trimit in orice fel date sau informatii inteleg si accepta ca orice incalcare a acestei obligatii nu angajeaza in nici un mod raspunderea www.sfatulparintilor.ro, ci numai raspunderea utilizatorilor in cauza.
Toate datele si informatiile accesibile prin intermediul websiteului sunt proprietatea www.sfatulparintilor.ro, iar drepturile (inclusiv cel de autor) corelative acestora apartin www.sfatulparintilor.ro, astfel ca orice utilizator care transmite in orice fel date sau informatii catre website intelege si accepta acest lucru prin simpla trimitere, indiferent de modalitatea de trimitere catre website a datelor sau informatiilor respective.

Utilizatorii websiteului cedeaza in mod exclusiv si gratuit, in momentul trimiterii, toate drepturile de utilizare, adaptare, modificare si retransmitere a materialelor cu care au contribuit la website si se obliga in mod expres sa nu utilizeze aceste materiale pe alte websiteuri fara acordul expres exprimat in scris al www.sfatulparintilor.ro.

10. Activitatea pe forum

Utilizatorii www.sfatulparintilor.ro au obligatia sa respecte Termenii si Conditiile in integralitatea lor; acest lucru presupune inclusiv atunci cand utilizeaza forumul acestui website. Simpla dobandire a calitatii de utilizator presupune informarea prealabila si acceptul Termenilor si Conditiilor de catre utilizator.

www.sfatulparintilor.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul mesajelor sau al articolelor postate de utilizatori. Utilizatorii, in calitate de autori sau transmitatori ai acestora, sunt cei care sunt tinuti pe deplin responsabili pentru activitatea pe care o desfasoara pe forum.

www.sfatulparintilor.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru veridicitatea, continutul, legalitatea si consistenta datelor si informatiilor postate. De asemenea, nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de prejudiciu rezultat in urma accesarii informatiei prezentate in cadrul forumului.
Activitatea pe forum presupune ca utilizatorul este de acord sa nu transmite in niciun fel un material care este ilegal, vulgar, discriminatoriu in orice fel, abuziv sau obscen. In cazul nerespectarii acestor prevederi, utilizatorului ii va fi interzis accesul pe acest website iar Providerul de internet al utilizatorului va fi notificat.

www.sfatulparintilor.ro poate modifica, muta sau sterge orice topic de discutii, in orice moment. Utilizatorul este de acord ca datele si informatiile existente pe forum sa fie pastrate intr-o baza de date, fara ca acestea sa poata fi transmise unei terte persoane fara consimtamantul utilizatorilor.

www.sfatulparintilor.ro nu-si asuma responsabilitatea pentru o eventuala compromitere a datelor si informatiilor prin hacking.

Atat websiteul in general, cat si forumul in special, contin si legaturi catre alte websiteuri; aceste legaturi sunt prezente pentru a facilita accesul utilizatorului la diverse produse si/sau servicii si nu angajeaza in niciun fel responsabilitatea www.sfatulparintilor.ro vizavi de utilizator. Nici un fel de informatie din cadrul acestor site-uri nu este girata sau aprobata de www.sfatulparintilor.ro opiniile prezentate pe aceste website nu sunt opiniile www.sfatulparintilor.ro. Confidentialitatea datelor pe aceste websiteuri poate fi diferita de cea de pe websiteul nostru, de aceea va rugam sa verificati Termenii si Conditiile de utilizare in fiecare caz.

www.sfatulparintilor.ro nu-si asuma responsabilitatea si nu garanteaza in niciun fel produsele sau serviciile achizitionate de utilizator in urma accesarii unei astfel de legaturi cu un alt website.

Toate logo-urile si marcile inregistrate din site apartin autorilor lor; toate continuturile precum articole, comentarii, mesaje sau imaginile care au drept sursa utilizatorii constituie proprietatea acestora, restul (codul sursa, bazele de date, imaginile etc.) sunt © Copyright 2010 www.sfatulparintilor.ro.

Regulament pentru forum
Inregistrare

Nu va inregistrati cu un nume de utilizator care poate constitui o insulta, este obscen sau poate avea un caracter jignitor pentru anumite categorii de indivizi; nu va inregistrati completand cimpurile cu date personale false pentru ca acest lucru poate atrage sanctiuni precum stergerea contului sau notificarea Providerului de Internet.

Completati cat mai multe campuri pentru a avea un profil complet.

Nu incercati sa va faceti mai mult de un cont pentru ca acest lucru atrage sanctiunea stergerii tuturor conturilor.
Semnatura

Va contine maxim……… pe … randuri; este total interzis sa postati legaturi de internet sau reclame in cadrul acesteia, in caz contrar va fi stearsa fara notificare prealabila.

Limbajul

Utilizatorul nu trebuie sa foloseasca un limbaj obscen, insultator, ironic, ofensiv sau care reprezinta o discriminare la adresa unui grup social,politic, etnic, rasial, religios sau sexual. Nu este permis atacul la persoana. Va rugam sa incercati sa respectati regulile gramaticale ale limbii romane si sa nu postati mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline.
Cautare

Acest motor va faciliteaza gasirea de informatii asupra unui subiect sau utilizator. Atunci cand doriti sa dechideti un nou topic, va rugam sa verificati daca nu s-a mai discutat anterior pe acel subiect, iar in cazul in care exista, puteti continua acolo discutia.

Incercati sa denumiti topicurile nou create clar si explicit pentru a nu crea confuzii celorlalti utilizatori.

Mesajele

Responsabilitatea pentru continutul mesajelor revine in mod exclusiv utilizatorilor. www.sfatulparintilor.ro nu este responsabil pentru opiniile exprimate de utilizatori.

Informatiile pe care le postati vor fi stocate in baza de date. Va rugam ca atunci cand postati sa verificati conformitatea mesajului dumneavoastra cu subiectul discutiei.

Daca mesajul dumneavoastra este in replica la mesajul unui alt utilizator, citati doar partial din mesajul la care replicati. Daca doriti sa conversati cu un alt utilizator, faceti-o prin intermediul mesajeriei private.

Nu postati acelasi mesaj in mai multe sectiuni de forum doar pentru a provoca un raspuns rapid.

Legaturi si publicitate

Este interzisa orice forma de publicitate, precum si publicarea abuziva de legaturi catre alte websiteuri sau forumuri. Daca este necesara postarea unei astfel de legaturi, va rugam sa o insotiti de explicatii.

Este interzisa reclama in absenta unui acord expres al administratorului forumului. Daca postati un astfel de mesaj fara a avea acordul administratorului, acesta va fi sters. Daca insistati in a posta o reclama fara acord, userului respectiv i se va restrictiona accesul pe forum si i se va va sterge contul.

Daca doriti sa postati reclame pe forum, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail office@sfatulparintilor.ro pentru a obtine acordul administratorului forumului.

Administratorul

Administratorul este proprietarul websiteului www.sfatulparintilor.ro care direct sau indirect se ocupa de partea tehnica si administrativa a acestui website.

Administratorul nu raspunde fata de utilizatori pentru activitatea sa pe forum sau pentru modalitatea in care gestioneaza activitatea celorlalti utilizatori.

Moderatorul

Moderatorii sunt acei utilizatori sau persoane carora li se confera dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori.

Moderatorii au obligatii identice cu ale oricarui utilizator si se supun in egala masura prezentului regulament avand grija ca el sa fie respectat de catre toti utilizatorii.

Moderatorul poate edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori. Aceasta functie se acorda doar de catre administratorul forumului.

Sanctiuni

Orice mesaj care nu respecta prezentul regulament va fi sters.

Daca postati un mesaj care promoveaza un limbaj obscen, insultator, ironic, ofensiv sau care reprezinta o discriminare la adresa unui grup social,politic, etnic, rasial, religios sau sexual, contul dumneavoastra va fi sters definitiv iar Providerul de Internet va fi notificat. Websiteul pastreaza toate IP-urile pentru a putea gestiona astfel de situatii.

Daca incalcati regulamentul in orice alta maniera decat cele care atrag stergerea contului, veti fi avertizat, in prima faza, prin intermediul mesageriei private.

Incalcarile repetate ale prezentului regulament si ignorarea avertizarilor primite din partea administratorului sau a moderatorilor acestui forum, atrag suspendarea sau stergerea definitiva a contului in functie de gravitatea incalcarilor.

Dispozitii finale

Regulamentul este opozabil tuturor utilizatorilor, fiind exclus doar administratorul.

www.sfatulparintilor.ro are o obligatie generala care presupune incercarea de monitorizare a continutului mesajelor postate pe forum, dar nu poate fi tras la raspundere pentru mesajele utilizatorilor care reprezinta incalcari ale legislatiei in vigoare.

Administratorul si moderatorii nu sunt responsabili pentru eventuale sustrageri de date si informatii ori acte de vandalism.

Daca aveti nevoie de asistenta sau daca doriti sa faceti sugestii, va rugam sa postati in sectiunea Contact.

Regulile prezentului regulament pot fi modificate oricand dupa un anunt prealabil.

Simplul fapt ca v-ati inregistrat ca utilizator inseamna acordul dumneavoastra cu Termenii si Conditiile acestui website, cat si cu dispozitiile Regulamentului Forumului.

In caz de modificare a Regulamentului Forumului, inregistrarea si postarea va exprima acordul fata de noul Regulament.

11. Nota de informare despre utilizarea cookie-urilor

Majoritatea siteurilor de pe mapamond folosesc functionalitatea specifica onlineului numita „cookie”. Un „cookie” este un fisier text pe care site-ul pe care il vizitati il plaseaza pe hard-disk-ul computerului dumneavoastra cu scopul de a ajuta siteul sa isi optimizeze serviciile oferite in functie de preferintele dumneavoastra de consum pe acest site.

Prin aceste cookie-uri, siteurl retine informatiilor de accesare a anumitor pagini pentru o încarcare mai rapida a acestora si poate gestionarea contului de membru pentru autentificare si o navigare usoara pe site.
Vizitatorii si Membrii consimt ca vizitarea acestui site implica si instalarea de cookie-uri în calculatorul de pe care este accesat siteul.

Stocarea de informatii sau obtinerea accesului la informatia stocata in echipamentul terminal al utilizatorului este efectuata de Administratorii site-ului numai in urmatoarele scopuri: furnizarea de servicii pe internet, in scop de marketing, reclama si publicitate si / sau furnizarea de bunuri si servicii.

Tertii care stocheaza informatii sau au acces la informatiile stocate in echipamentul terminal al utilizatorului site-ului www.sfatulparintilor.ro sunt furnizorii de servicii de analiza a audientei si a performantei site-ului si furnizorii de bunuri si servicii.

Scopul general al procesarii acestor informatii de catre terti este furnizarea de servicii de reclama, marketing si publicitate in vederea imbunatatirii serviciilor oferite de Sfatulparintilor.ro.

12. Regulament general de concurs

1. Termeni si definitii

a. Concursurile oferite de acest site sunt o forma de divertisment bazata pe competitie, tragere la sorti sau recompensarea fidelitatii si interactivitatii cu siteul, destinata utilizatorilor websiteului.

b. Informatiile despre desfasurarea unui concurs vor fi afisate pe website la sectiunea dedicata CONCURSURI; fiecare concurs in parte va avea propriile reguli de desfasurare, regulamentul de fata avand valoare generala.

c. In caz de forta majora, www.sfatulparintilor.ro isi rezerva dreptul de a modifica fara o notificare prelabila sau de a intrerupe desfasurarea unui concurs, fara ca acest lucru sa-i poata fi imputat sau sa conduca in vreun fel la acordarea de daune participantilor. Participarea dumneavoastra la un concurs presupune ca ati luat cunostinta de prezentul regulament, precum si de Termenii si Conditiile de utilizare a acestui website si ca sunteti de acord cu el.

2. Modalitatea de desfasurare

a. Concursurile pot avea diverse tematici, iar departajarea se face in functie de tematica aleasa.

Se pot posta sau trimite materiale care vor fi afisate pe website, iar castigatorul va fi ales prin vot majoritar al utilizatorilor, sau se poate apela la o tragere la sorti care se va realiza in mod aleatoriu prin intermediul unui soft specializat (www.random.org). Participarea la concurs implica acordul dumneavoastra fata de modalitatea de desfasurare a concursului, anuntata dealtfel in regulamentul concursului.

b. materialele trimise sau postate de participanti trebuie sa fie originale (sa apartina particpantului), decente si sa nu mai fi fost postate anterior pe alte websiteuri de profil.

c. atat materialele, cat si datele de contact ale participantului se stocheaza in baza de date pentru a fi utilizate in etapa de desemnare a castigatorului/castigatorilor si nu sunt folosite de Sfatulparintilor.ro in nici un alt scop.

3.Participarea

a. La concurs poate participa orice persoana fizica care domiciliaza in Romania, cu varsta peste 18 ani.

b. Prin participare la concurs va exprimati acordul ca numele de user cu care v-ati inscris pe site si materialele trimise sau postate sa fie facute publice si utilizate in mod gratuit de www.sfatulparintilor.ro.

c. Este interzisa participarea la concurs pentru echipa www.sfatulparintilor.ro, sponsorii concursului, sotii si rudele acestora pana la gradul II inclusiv.

d. Atunci cand castigatorul este o persoana lipsita de capacitate de exercitiu, premiul va fi inmanat sau transmis celui care va face dovada calitatii de reprezentant legal al castigatorului.

4. Acordarea premiilor

a. premiile se acorda in functie de modalitatea de concurs prevazuta in regulament.

b. numele de user (si nu numele personal, pentru asigurarea confidentialitatii identitatii sale) al castigatorului/castigatorilor va fi afisat pe website in ziua si la ora stabilita pentru anuntarea castigatorului/castigatorilor, conform regulamentului concursului.

c. in situatia in care castigatorul a completat formularul cu date false, premiul se va decerna urmatorului clasat, in cazul unui concurs bazat pe nr. de voturi, sau se va reporta pentru urmatorul concurs, in cazul unui concurs bazat pe tragere la sorti.

d. castigatorul are libertatea de a trimite sau nu mail de revendicare a premiului sau la office@sfatulparintilor.ro dupa ce isi vede numele de user afisat in articolul ce prezinta lista castigatorilor concursului. Trimiterea datelor sale prin mail reprezinta acordul acestuia ca premiul sa ii fie trimis la aceste coordonate. Sfatulparintilor.ro nu foloseste datele personale ale castigatorilor cu niciun alt scop decat trimiterea premiilor la datele indicate de acestia si la trimiterea de informari pe mail urmare a acordului de abonare la newsletter pe care acestia si-l dau personal la crearea contului.

e. intrarea in posesia premiului se face prin prezentarea castigatorului la sediul organizatorului (www.sfatulparintilor.ro) sau prin remiterea lui prin servicii de posta sau curierat rapid. www.sfatulparintilor.ro nu raspunde pentru pierderea sau diminuarea valorii premiului ca urmare a trimiterii prin posta sau curier. Castigatorul nu poate cere contravaloarea premiului in bani.

5. Garantii si responsabilitate

a. Participarea la concurs presupune ca participantul a luat cunostinta de dispozitiile prezentului Regulament, precum si de Termenii si Conditiile websiteului si este de acord cu ele.

b. nerespectarea prevederilor prezentului Regulament, precum si a Regulamentului Special al Concursului, atrage raspunderea exclusiva a participantului si eliminarea din concurs.

6. Securitatea datelor personale

a. www.sfatulparintilor.ro va face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul fiecarui concurs conform legislatiei in vigoare. Castigatorii vor fi anuntati in articole doar prin numele lor de user cu care s-au inregistrat pe site iar datele personale pe care acestia le trimit vor fi folosite de www.sfatulparintilor.ro exclusiv in scopul trimiterii premiilor catre acestia, prin Posta Romana sau firme de curierat.

b. Baza de date stocata cu ocazia unui concurs va fi confidentiala iar o eventuala utilizare nu va putea avea loc decat in conformitate cu prevederile legale in materie. 

Prin participarea la Concurs, fiecare Participant isi da acordul, in mod expres si neechivoc, cu privire la:

– colectarea si prelucrarea de catre Organizator a datelor cu caracter personal pe care le comunica in vederea participarii la Concurs si a transmiterii acestora catre Organizator in scopul acordarii premiului stabilit prin acest Regulament.

– stocarea acestor date si prelucrarea lor si in alte scopuri decat cele anterior mentionate, respectiv: reclama, marketing si publicitate. Organizatorul va pastra confidentialitatea cu privire la datele personale ale Participantilor, le va utiliza numai in scopurile stabilite prin Regulament si le va transmite catre terti exclusiv sub obligatie de confidentialitate. Participantii au dreptul sa refuze in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele pe care le-au furnizat in legatura cu participarea la Concurs sa fie prelucrate in scop de marketing direct sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. In toate celelalte cazuri, Participantii au dreptul sa se opuna prelucarii datelor cu caracter personal in orice moment, din motive intemeiate si legate de situatia personala.