Rochii de mireasa. Cum sa alegi rochia de mireasa in functie de forma corpului. Ce greseli sa eviti, ca sa stralucesti in ziua nuntii
Rochii de mireasa! E vreo fata care sa nu fi visat la ele, inca de cand au constientizat ideea ca fetele se marita?! E vreo fata care sa nu-si fi dorit sa probeze cat mai multe rochii de mireasa pentru a fi sigura ca ACEEA este cea pe care o cauta?
Greu de crezut ca raspunsul este NU. Asa ca am pregatit cel mai complet ghid care sa te ajute sa-ti implinesti visul: acela de a arata PERFECT in rochia de mireasa. Nu conteaza ce silueta ai, cu siguranta se va gasi una perfecta pentru tine, din multitudinea de modele de rochii de mireasa care exista pe piata. Sau, de ce nu, iti poti face pe comanda modelul visat.
Esti pregatita, incepem! AICI afli cand NU se fac nunti in 2021.
Rochii de mireasa: Ce trebuie sa stii inainte sa mergi la cumparaturi
1. Studiaza
Urmareste revistele de profil, cauta pe Net, vezi cum s-au imbracat vedetele la nunta lor, mergi la targurile de nunti, viziteaza magazinele de profil. Apoi fa-ti o idee despre cum te-ai vedea imbracata: intr-o rochie voluminoasa, de printesa sau, mai de graba, intr-o diafana rochie dantelata.
Te mai poate interesa si
2. Fii deschisa
Daca angajezi un organizator de nunti, fii deschisa la propunerile lui. Are mai multa experienta decat tine in pregatirea tuturor amanuntelor, stie ce este la moda, e la curent cu ultimele nouatati, are ochiul format in ceea ce priveste silueta ta si rochia pe care o alegi.
3. Gandeste-te la buget
Dupa ce ai studiat revistele si ai vizitat targurile, ar trebui sa ai o idee si despre buget. Daca rochia dorita este ceva mai scumpa, poti incepe deja sa pui de-o parte.
Atentie! La costul rochiei se vor adauga cheltuieli suplimentare: voalul, accesoriile, pantofii, eventualele modificari, serviciile de curatare profesionala, daca vrei sa-ti pastrezi rochia dupa nunta.
Rochia va fi cu atat mai scumpa daca are broderii manuale, pietre semipretioase, cristale sau alte “bijuterii”.
4. Ce tematica ai pentru nunta?
Inainte de a cumpara rochia de mireasa hotaraste cum va fi nunta? Va fi o nunta obisnuita sau una cu o anumita tematica? In functie de raspuns, alege rochia care se potriveste si temei alese.
5. Alege trei adjective care sa se potriveasca rochiei visurilor tale?
Cum vrei sa fie rochia de mireasa: clasica, vintage, confortabila, romantica, glamour? Dupa ce ai stabilit cele trei adjective prioritare, poti porni la “vanatoare”. Explica-i vanzatoarei, stilistului sau croitoresei ce anume doresti.
6. Atentie la marime
Rochia de mireasa va fi cu unu-doua numere mai mare decat porti de obicei la haine. Ele sunt create special asa, ca sa poata fi micsorate, daca este cazul. NU face greseala sa o iei mai mica, sperand ca vei slabi pana la nunta. De obicei se intampla invers. In plus rochia este mai usor de stramtat decat sa ii adaugi ceva in plus.
7. Cumpara devreme, dar nu foarte devreme
Profita de reducerile de la targurile de specialitate si cumpara-ti atunci rochia de mireasa. TOTUSI, nu exagera si sa o iei cu un an inainte. Cu cateva luni este suficient. Dar, daca faci rochia la comanda, este recomandat sa contactezi designerul, croitorul cu mai mult timp inainte, pentru a te asigura ca se poate ocupa de rochia ta in timp util.
8. Incepe cu magazinele mai ieftine
Atunci cand ai hotarat cam ce fel de rochie ai vrea, incepe sa vizitezi magazinele cu preturi mai mici, apoi sa cauti pe cele din ce in ce mai scumpe. Poti avea supriza sa gasesti modelul dorit la un pret foarte bun.
9. Mergi la cumparaturi intr-o zi de munca
Magazinele vor fi mult mai libere si vei putea sa iti cauti in tihna ce-ti doresti, vei putea sa probezi mai multe rochii fara sa fii nevoita sa te grabesti pentru ca sunt si alte fete care vor sa isi cumpere rochia mult visata.
Nu te grabi si petrece cat mai mult timp proband. S-ar putea sa ti se para putin 3-4 ore de vizionat si probat. Vei putea regreta alegerea facuta pe fuga.
10. Formeaza-ti echipa
Cine te va ajuta in alegerea rochiei de mireasa? Desi vei vrea, poate, sa-ti iei si mama, surorile, verisoarele primare, si cele 10 domnisoare de onoare, ideal ar fi sa alegi doar doua-trei persoane a caror parere conteaza foarte mult pentru tine. Altfel, risti sa auzi impresiile a 10 persoane diferite si chiar NU ai nevoie de atata stres.