Elevii din Romania afirma ca aloca 7 ore pe saptamana pentru temele de acasa, in comparatie cu 14 ore pe saptamana, atat cat aloca elevii din Shanghai (China
Inceperea scolii este nu numai un moment incarcat de emotie pentru parinti si copii ci si un examen al vietii pentru cei mici.
Cele mai mari griji ale copiilor. Pentru a construi o relaţie solidă între părinţi şi copii este nevoie de multă “muncă”.
In timp ce copiii nostri cresc, traim cu speranta ca sunt protejati intr-un univers paralel al inocentei care se va destrama treptat catre varsta adulta, atunci cand, desigur, vor fi pregatiti sa faca fata realitatii nu tocmai prietenoase.
Etape de dezvoltare: Cand te uiti la copiii tai parca au crescut din apa. Nici n-ai clipit bine, ca ei au mai crescut un pic.
Fiecare copil se naște cu un anumit nivel de inteligență însă ea trebuie stimulată prin educație și grija permanentă a părinților.
Nimeni nu vrea sa aiba o copilarie dura si, totusi, se mai intampla. In ciuda a ceea ce se spune ca o copilarie presupune o viata linistita, cu bomboane si dulciuri din plin, mai sunt si momente in care lucrurile nu stau chiar atat de roz.
După divorț, copiii merg la bunici. Poate petrec o oră sau poate o lună în vacanța de vară. Acolo se poate să înceapă discuții despre părintele care nu este prezent și despre familia acestuia.
Vremurile pe care le traim sunt intr-o continua schimbare, iar copiii care se nasc acum sunt diferiti fata de generatiile de dinaintea lor.
Cunosti situatia in care tot vorbesti cu copilul, ii spui ce are de facut si parca ai vorbi cu un perete? In ziua de azi, parintii au multi concurenti: televizorul, jocurile video, telefonul, tableta etc.
Ca adulti avem tendinta sa mergem la culcare cat mai tarziu si tocmai de aceea nu suntem un model foarte bun pentru copii.
Aveti un copil hiper-activ care pare tot timpul pus numai pe „rele”? Va intrebati deseori ce e oare cu el de nu reuseste sa se controleze, sa fie disciplinat, ascultator, sa faca ce ziceti voi?
Iata 10 lucruri pe care parintii le pot face ca sa aiba succes copiii lor.
Orice examen, chiar dacă este vorba doar despre unul de verificare a cunoștințelor, vine cu emoții puternice pentru un elev sau un student.
Nu e parinte care sa nu-si doreasca succesul pentru copilul lui. Cu toate acestea, parintii comit anumite greseli care duc la scaderea increderii de sine a copilului si, implicit, la ratarea succesului.
Cei mici au nevoie de activităţi creative şi distractive, care să îi ajute să se dezvolte şi să cunoască mai bine lumea înconjurătoare.
Lipsa de valorizare lasa rani adanci care cu greu se vindeca. Rusinea nu este o metoda aplicata doar in casele in care se comit abuzuri, ci si in familiile “de treaba”.
Desi, in ultimii ani, vorba “Ai carte ai parte” a cazut in derizoriu avand in vedere modelele de succes in viata promovate, parintii trebuie sa gaseasca carti pentru copii si sa-si ajute urmasii sa iubeasca lectura.
În timp ce multe mame îngrijesc de copiii lor și le satisfac toate nevoile, unele nu o fac. Uneori, mamele, din diverse motive, neglijează nevoile emoționale ale copiilor lor și asta are efecte de durată asupra lor.
Înscrierile la Shakespeare School Essay Competition – cel mai mare Concurs Național de creație în Limba Engleză – se apropie de final!