Respectul pentru cei din jur nu este o abilitatea innascuta. Respectul se invata si se castiga. Aceste lucruri extrem de importante trebuie inoculate si copiilor.
Inceperea scolii este nu numai un moment incarcat de emotie pentru parinti si copii ci si un examen al vietii pentru cei mici.
Educatie financiara copii. Cand esti parinte, ai multe lucruri pe care trebuie sa le dai mai departe copilului tau, ca el sa devina o persoana integrata social.
Copiii din zilele noastre beneficiaza de multe distractii tehnologice care ii tin ocupati si ii impiedica sa intre in conexiune cu mediul inconjurator.
Copiii Curcubeu sunt intruchiparea divinitatii noastre, exemplul potentialului nostru divin. Copiii Curcubeu n-au mai fost niciodata pe aceasta planeta si apar langa Copiii de Cristal.
Nu e parinte care sa nu se fi confruntat, macar o data in viata, cu un raspuns obraznic din partea copilului sau. Ca parinte, nu primesti foarte pozitiv
Conflictul din Ucraina a agitat spiritele si la noi in tara si, cu siguranta, te-ai intrebat cum sa vorbesti cu copiii despre razboi.
Pentru a pregăti copilul să meargă la școală trebuie să ne gândim la uniformă, la ce merge în ghiozdan, la rechizite școlare, la o posibilă gustare și la haine și încălțări copii.
Una dintre cele mai importante sarcini ale unui parinte responsabil este sa trezeasca in copiii sai dorinta de a citi. Obiectivul poate fi mai greu sau dimpotriva foarte usor, in functie de firea fiecarui copil.
Abuzul emotional asupra copiilor are o pondere mai mare in mediul educational decat in alte medii si reprezinta un comportament intentionat ce se manifesta prin orice conduita care intimideaza, injoseste, pedepseste, umileste, devalorizeaza, supune sau controleaza, este de parere psihologul Iuliana Fűlas.
In mod natural, copiii sunt empatici, asa ca este usor pentru parinti sa treaca neintentionat granita si sa uite ca el este parintele si nu copilul.
Auzim frecvent parinti care se plang ca au un copil lenes, care pare a nu vrea sa invete sau sa gandeasca si nu este motivat sa depuna niciun efort (cu exceptia jocurilor pe calculator).
Sunt clipe in care copiii reusesc sa te scoata din minti. Iti spui ca sunt copii buni, insa au si ei momentele lor de “slabiciune”, in care sunt furiosi, plangaciosi, nemotivati, pretentiosi, nerespectuosi. Au si copiii momentele lor in care vor prea multe si ofera prea putin sau in care intra in defensiva si folosesc cuvinte urate.
Din ce in ce mai multi specialisti avertizeaza despre pericolul exercitat de televizor, calculator si telefon asupra dezvoltarii copiilor. Fie ca sunt prescolari, elevi sau adolescenti, dezvoltarea copiilor este afectata in diverse forme de timpul indelungat petrecut in fata ecranului.
Iata cateva tehnici pe care le poti folosi in educatia copilului ca sa imbunatatesti comunicarea cu el.
Iata cum sa dezvolti creierul copilului tau. In ciuda tuturor dispozitivelor high-tech, cheia este cititul. Copiii vor invata sa citeasca daca parintii le vor vorbi, le vor canta si le vor citi.
Cu totii ne dorim ca ai nostri copii sa navigheze prin intreaga lor experienta didactica, de la gradi si pana la facultate, avand relatii foarte bune cu adultii care se ocupa de formarea lor (educatoare, invatatoare, diriginte, profesori) si primind calificative de “foarte bine” mereu.
In multe familii, din pricina programului foarte incarcat, nu mai exista rutine de familie. Cu atat mai mult limite.
Copiii care au tendinte perfectioniste sunt adesea apreciati si incurajati de parinti si profesori in aceasta directie.
Ca adulti avem tendinta sa mergem la culcare cat mai tarziu si tocmai de aceea nu suntem un model foarte bun pentru copii.