Shop
Ultimele 100 de articole

Copiii nu te asculta? Schimba modul in care le dai instructiuni! Afla ce ai de facut

04 iunie 2018, , Vizualizări:
instructiuni copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Cunosti situatia in care tot vorbesti cu copilul, ii spui ce are de facut si parca ai vorbi cu un perete? In ziua de azi, parintii au multi concurenti: televizorul, jocurile video, telefonul, tableta etc. E greu sa ii captezi atentia copilului prin atata „zgomot” din era digitala.

 

Afla mai jos care sunt strategiile pe care le poti adopta cand copilul nu te asculta.

 

  1. Scapa de „concurenta”

Nu te ajuta cu nimic sa tipi astfel incat sa acoperi zgomotul televizorului, al tabletei sau de la jocul video. Nici sa-i trimiti un SMS nu e o solutie, desi poate crezi ca vei vorbi „pe limba lui”. Ca sa fii sigur ca vei capta copilului intreaga atentie, pune stop la tot ce inseamna televizor, telefon, joc video, radio etc. Stabileste contact vizual cu copilul, pune mana pe el.

 

 

  1. Spune, nu intreba

Expresii precum „Poti, te rog, sa ridici jucaria de jos?”, „Poti, te rog, sa-ti faci curatenie in camera?” pot primi raspunsul „NU!”. Schimba formularea cu „Te rog sa ridici jucaria de jos!”, „Te rog sa inchizi calculatorul acum!”. In unele cazuri, cand copilul se joaca, sau este intr-o activitate care ii face placere, te poti folosi de formula „In x minute te rog sa te duci sa…”, „Cand termini X, te rog sa mergi sa faci Y”.

 

 

  1. Indicatiile, una cate una

Nu-i face copilului mic un pomelnic de instructiuni: „Inchide televizorul, mergi sa mananci, apoi sa te speli pe dinti, ia-ti pijamalele si apoi in pat!”. Nu va putea sa tina sirul atator sarcini. Poti lua instructiunile pe rand, una cate una, si adauga pe cealalta cand o termina pe prima. Copiii mai mari, spre adolescenta, pot face fata, insa ii poate ajuta si o lista scrisa cu ce au de facut.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.