Chestionare auto. Cum sa completezi chestionarele auto ca sa iei sala din prima! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Chestionare auto. Cum sa completezi chestionarele auto ca sa iei sala din prima!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Chestionare auto. Cum sa completezi chestionarele auto ca sa iei sala din prima!
chestionare auto

Dupa ce te-ai inscris la scoala de soferi, urmatorul pas este invatarea teoriei si completarea cat mai multor chestionare auto.

Chestionare auto – Cum se desfasoara examenul de teorie

Completand chestionare auto te vei obisnui cu modul in care decurge prima proba a examenului pentru obtinerea permisului: SALA.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Chestionarele auto contin 26 de intrebari, din care cel putin 22 trebuie sa fie corecte. Platforma de examinare este astfel construita incat, daca ai ajuns la 5 raspunsuri gesite, examenul se va incheia si vei fi declarat respins. Inainte de a incepe sa completezi chestionare auto, este indicat sa citesti legislatia in vigoare si sa participi la orele de teorie ale scolii de soferi la care te-ai inscris. Dupa ce ai invatat teoria, completeaza cat mai multe chestionare auto.

In ziua examenului, citeste cu atentie fiecare intrebare. Exista posibilitatea ca acestea sa fie formulate altfel decat cele cu care ai fost obisnuit la unele chestionare. Nu te grabi cu raspunsul. Ai optiunea ce a sari o intrebare, astfel incat sa raspunzi mai intai doar la cele la care stii sigur raspunsul corect. Apoi vei reveni la cele care ti-au ramas. Te asiguri astfel, ca nu vei da prea repede 5 raspunsuri gresite fara sa fi trecut prin toate cele 26 de intrebari. Ai la dispozitie 30 de minute ca sa raspunzi corect.

Ce trebuie sa faci ca sa iei sala

Cum spuneam, la inceput, primul pas este sa citesti legislatia. De preferat ar fi de mai multe ori, macar o data pe saptamana. Apoi poti trece la completarea chestionarelor auto. Pe masura ce vei raspunde la mai multe intrebari, vei intelege mai usor legea.

Exerseaza chestionarele la scoala de soferi. Acolo vor fi si oamenii care sa iti explice raspunsurile gresite si vei intelege mai usor. De exemplu, chestionarele de pe site-ul oficial al Politiei Rutiere – DRPCIV.ro, nu ofera si explicatiile pentru fiecare raspuns. Nu incerca sa retii raspunsurile robotic. Poti fi pacalit de formularile asemanatoare.

Nu incerca chestionare auto de pe alte siteuri, ci doar de pe site-ul DRPCIV.ro. Unele dintre intrebarile de pe site vor fi cu siguranta si in chestionarul din timpul examenului de teorie.

Nu incerca sa ingrasi porcul in Ajun, dar nici nu face chestionare 8 ore in continuu. Daca la prima varianta vei pierde timp pretios de invatare, la a doua vei incurca variantele de raspuns. Este suficient sa petreci aproximativ doua ore pe zi pentru a citi legislatia si a rezolva chestionare auto.

Noteaza pe o hartie intrebarile la care ai raspuns gresit si discuta-le la scoala cu profesorul care preda Legislatia rutiera. Nu trebuie sa-ti fie rusine sa intrebi. Nu, nu te faci de ras, ci iti cimentezi cunostintele. Pana la urma, nu faci scoala de soferi gratis, iar ei sunt platiti sa-si faca meseria.

foto: Pexels.com

Data articol: 21/03/2019