Shop
Ultimele 100 de articole

7 COMPORTAMENTE ale parintilor care submineaza SUCCESUL copiilor

03 iunie 2021, , Vizualizări:
COMPORTAMENTE ale parintilor

Nu e parinte care sa nu-si doreasca succesul pentru copilul lui. Cu toate acestea, parintii comit anumite greseli care duc la scaderea increderii de sine a copilului si, implicit, la ratarea succesului.

Iata 7 comportamente ale parintilor care submineaza succesul copiilor lor.

Ii descurajeaza sa faca lucruri noi

De frica unui eventual esec, parintii isi tin copiii pe loc si nu-i incurajeaza sa incerce lucruri noi. Astfel, copiii nu au sansa sa invete noi abilitati care le vor fi de folos in viitor pentru a avea succes.

Ii cocolosesc

Atunci cand parintii fac orice sarcina pe care copilul este in stare sa o faca il priveaza de succes. Cocolosirea copiilor este egala cu impiedicarea acestora sa aiba succes mai tarziu, in viata. Acestia cresc cu ideea ca nu sunt buni de nimic, din moment ce mama si tata fac totul in locul lor.

Citeste si: 8 comportamente toxice pe care nu trebuie sa le tolerezi

Ii lauda excesiv

Lauda are si partile ei bune, insa se poate transforma intr-o arma daca este folosita excesiv. Sa lauzi un copil de 8 ani ca se imbraca singur nu este ceva care sa-i stimuleze increderea de sine. La aceasta varsta este absolut normal sa se imbrace singur.

Descurajeaza prieteniile

Copiii ar trebui invatati de mici sa-si costruiasca retele de prieteni si cunostinte. Acestea vor contribui la succesul viitorului adult.

Nu rata nici: Exista “copii rai”? 6 sfaturi sa schimbi comportamentul gresit al copilului tau

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.