8 comportamente toxice pe care nu trebuie sa le tolerezi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 comportamente toxice pe care nu trebuie sa le tolerezi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 8 comportamente toxice pe care nu trebuie sa le tolerezi
comportamente toxice

Exista oameni al caror comportament (plin de negativitate, egoism ori barfitor) te seaca de energie si de pofta de viata. O relatie ar trebui sa serveasca ambilor parteneri, iar daca acest lucru nu se intampla este momentul sa-i faci o reevaluare si, in functie de concluzia la care ai ajuns, sa pui punct si sa mergi mai departe. Iata 8 comportamente toxice pe care nu trebuie sa le tolerezi.

Negativitatea excesiva

Atunci cand tu te concentrezi pe crearea unei vieti mai bune, primul lucru pe care trebuie sa-l schimbi este modul in care gandesti. Trecerea de la gandurile negative la cele are servesc noilor scopuri este dificila si fara sa fi inconjurat de negativitate in exces.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Daca esti inconjurat de oameni care, in mod constant, isi exprima gandurile negative incercarea ta de dezvoltare personala are de suferit.

Citeste si: Semne ca esti parinte toxic. Sunt EVIDENTE, dar multi le ignora!

Barfele

Barfele slabesc relatiile. Barfa este discutia malitioasa despre o alta persoana. De obicei, barfele se nasc atunci cand o relatie nu este suficient de puternica ori bazata pe un climat de intelegere si respect.

Relatiile personale au legatura cu tine si cu cealalta persoana si nu ar trebui sa se aduca in discutie si alti oameni. Fii atent la modul in care te simti in timpul conversatiilor. Sunt sanse mari ca atunci cand barfesti sa nu te simti prea bine.

Egoism

Daca incepi sa examinezi atat relatiile de succes cat si cele care s-au dovedit a fi un esec vei observa ca ultimele au la baza egoismul. Relatiile puternice sunt cele care servesc ambelor parti si nu se concentreaza pe o persoana in defavoarea celeilalte.

Poate fi dificil de depistat egoismul mai ales atunci cand ai impresia ca partenerul are nevoie de ajutor. Insa ambele persoane dintr-o relatie ar trebui sa-si poata exprima nevoile. Nu ar trebui niciodata sa tolerezi o relatie cu cineva care te face sa te simti prost pentru ca iti exprimi nevoile.

Lipsa de compasiune

Viata poate fi dificila. Insa nu ar trebui sa o faci si mai dificila inconjurandu-te de oameni lipsiti de inima. Si nu este vorba sa se poarte frumos cu tine ci cu toata lumea. Compasiunea inseamna sa-ti pese de toti oamenii, de cei pe care ii cunosti dar si de straini. Intreaba-te, „Chiar imi doresc sa am alaturi persoane care nu dau doi bani pe suferinta celorlalti?”.

Nu rata nici: NU il face pe copil sa se simta rusinat! Iata efectele TOXICE ale rusinii la copii

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 07/10/2021