8 comportamente toxice pe care nu trebuie sa le tolerezi - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 comportamente toxice pe care nu trebuie sa le tolerezi

Incapatanarea

Un pic de incapatanare exista in fiecare om de pe acest pamant. De fapt, in cantitati mici incapatanarea chiar este de dorit intrucat te ajuta sa fii perseverent si te impinge sa-ti indeplinesti obiectivele.

Insa sa refuzi compromisul, sa nu doresti sa privesti si din punctul celuilalt de vedere, sa te impotrivesti schimbarii; toate acestea fac rau unei relatii. Este important sa recunosti ca acea relatie nu iti serveste daca numai tu esti cel/a care face toate compromisurile.

Gandirea superficiala

Una este sa privesti o situatie si sa procesezi lucrurile pe baza a ceea ce s-a intamplat, apoi sa analizezi toate aceste perceptii si sa incerci sa le intelegi. Insa este cu totul altceva sa analizezi ce s-a intamplat luand ca punct de reper modul in care ti-ai fi dorit tu ca lucrurile sa se intample.

Cand ceilalti oameni incearca sa defineasca actiunile si experientele pe ceea ce doresc ei, atunci dau dovada de o gandire superficiala. Iar adesea, un astfel de mod de a procesa lucrurile duce la barfa, care stii deja ca este un comportament care nu face bine unei relatii.

Actiuni manipulative

Este o tendinta naturala sa vezi partile pozitive ale oricarei persoane, insa fii atent la faptul ca exista persoane care vor face tot ce se poate pentru a obtine ce doresc. Niciodata nu te simti bine atunci cand esti manipulat/a ori s-ar putea ca nici macar sa nu-ti dai seama ca ti se intampla asta.

Daca cineva foloseste vina, complimentele excesive, sau chiar tactici de intimidare pentru a-si atinge scopul sunt sanse ca de fapt sa incerce sa te manipuleze. Nu lasa pe nimeni sa foloseasca tactici de manipulare pentru a te influenta sa faci sau sa gandesti ce vrea el/ea.

Te mai poate interesa si: 6 persoane toxice pe care trebuie sa le elimini din viata ta

Joaca rolul victimei

Cand cineva se da victima o face pentru ca nu doreste sa-si asume responsabilitatea pentru actiunile sale. Insa este important sa-ti accepti rolul in luarea deciziilor – pentru ca altfel nu poti fi fericit.

O victima ramane toata viata o victima, iar daca te inconjori de victime sunt sanse mari sa devii si una dintre ele.

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 07/10/2021