10 lucruri pe care le pot face parintii ca sa aiba succes copiii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 lucruri pe care le pot face parintii ca sa aiba succes copiii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 10 lucruri pe care le pot face parintii ca sa aiba succes copiii
ca sa aiba succes copiii

Cu siguranta vrei tot ce este mai bun pentru copilul tau. Vrei sa-i asiguri o casa buna, o scoala buna, haine bune, mancare buna, pentru ca, atunci cand va deveni adult, sa fie unul de succes.

Iata 10 lucruri pe care parintii le pot face ca sa aiba succes copiii lor.

Invata-i respectul

Respectul fata de ei insisi, respectul fata de semeni, respectul fata de viata si fata de orice de pe lumea asta. Castigi respectul oferindu-l neconditionat. Aceste lucruri ii vor ajuta sa aprecieze mai mult ceea ce au in viata si valoarea lor si a muncii lor.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Invata-i toleranta

Copiii ar trebui sa invete de mici sa-i tolereze pe ceilalti. Nu ii ajuta cu nimic sa priveasca pe cineva de sus. Invata-ti copiii sa ii ajute pe cei care au nevoie, sa-i ierte pe cei care i-au gresit.

Invata-i sa fie responsabili

Copiii sunt responsabili pentru faptele lor. Este foarte important sa inteleaga asta de mici. Indiferent ce fac, actiunile lor au consecinte, negative sau pozitive. Nu este usor sa-i educi pe cei mici, insa rezultatele se vor vedea in timp. Actiunile pozitive duc la rezultate pozitive, iar aceasta atitudine ii va conduce la succes.

Citeste si: Vrei sa ai copii de succes? Iata ce sfaturi are Tony Robbins

Invata-i autocontrolul

Copiii care invata repede sa se controleze devin foarte repede independenti. Copiii carora li se spune constant ca trebuie sa-si faca lectiile, ca trebuie sa-si faca ordine in camera se vor pierde atunci cand vor fi pusi in situatia de se descurca singuri pentru ca nu mai are cine sa-i impinga de la spate. Copiii ar trebui sa invete cum sa-si prioritizeze activitatile, resursele, astfel incat sa se poata descurca si cand parintii nu sunt prin preajma.

Invata-i sa fie onesti

Copiii trebuie sa stie ce inseamna onestitatea fata de ei insisi si fata de ceilalti. Un copil onest va creste un adult de incredere, iar cariera lui va fi infloritoare. Copiii trebuie sa stie ca si atunci cand gresesc, adevarul primeaza. Greseala este greseala, insa minciuna este un fapt asumat, constient, care inseamna pana la urma lipsa de respect.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/05/2021