Shop
Ultimele 100 de articole

10 lucruri pe care le pot face parintii ca sa aiba succes copiii

02 mai 2021, , Vizualizări:
ca sa aiba succes copiii

Invata-i sa fie integri

Succesul pentru unii poate insemna o casa mare, o masina de lux si un job bine platit. Pentru altii, succesul inseamna un job care sa-i permita o casa modesta, o masina cu care sa ajunga din punctul X in punctul Y si o familie frumoasa. Fiecare copil isi poate crea propria versiune a succesului, fara sa se lase influentat de viziunile societatii asupra succesului. Respectul si onestitatea fata de sine sunt foarte importante pentru a avea integritate.

Invata-i perseverenta

Unii copii sunt atat de speriati de faptul ca vor gresi incat nici macar nu incearca sa faca ceva. Acest lucru se aplica temelor, testelor, invitatului unei fete in oras sau chiar trimiterii unui CV pentru un job de vara. Copiii sunt speriati de raspunsul pe care il pot primi. Invata-ti copiii ca este in regula sa gresesti. Nu este in regula sa lasi viata sa treaca pe langa tine fara sa actionezi. Fii acolo pentru copiii tai atunci cand cad si incurajeaza-i sa se ridice. Greseala nu este sfarsitul, ci poate fi unul dintre drumurile spre succes. Dar pentru asta este nevoie de perseverenta.

Nu rata nici: Copiii “obraznici” au mai mult succes in viata? Afla ce spun psihologii

Invata-i recunostinta

Invata-ti copiii sa fie recunoscatori in fiecare zi pentru ceea ce au, pentru ceea ce sunt, pentru oamenii pe care ii iubesc. Invata-i sa scrie biletele de multumire atunci cand sunt invitati la o petrecere sau cand primesc un cadou.

Invata-i sa se descurce in viata

Pe masura ce cresc, invata-ti copiii sa pastreze ordinea, sa aranjeze masa, sa spele vasele, sa duca gunoiul, sa spele rufe, sa gateasca, sa tunda iarba, sa schimbe cauciucul la masina si lista poate continua. Toate il vor ajuta in viata.

Fii un bun model pentru copiii tai

Ultimul, dar poate cel mai important dintre toate, este sa fii modelul copilului tau. Copiii fac mai mult ce vad la tine decat ce aud de la tine. Fii cea mai buna versiune a ta decat ai fost ieri sau alaltaieri. Dezvolta-te odata cu copilul tau, iar copilul se va dezolta odata cu tine. Aceasta este definitia succesului.

Te mai poate interesa si: 7 COMPORTAMENTE ale parintilor care submineaza SUCCESUL copiilor

Sursa: lifehack.org

credit foto: pixabay.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.