Vrei sa ai copii de succes? Iata ce sfaturi are Tony Robbins - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei sa ai copii de succes? Iata ce sfaturi are Tony Robbins

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Vrei sa ai copii de succes? Iata ce sfaturi are Tony Robbins
Tony Robbins

Tonny Robbins este unul dintre cei mai mari speaker-i motivationali din lume. Sfaturile lui sunt urmate, deopotriva, atat de oameni simpli cat si de vedete. Companiile ii platesc peste un milion de dolari pe an pentru sedinte unu-la-unu cu el.

Daca nu-i stii povestea de viata – pe scurt – a trait o copilarie destul de dura. Parintii sai au divortat cand avea 7 ani, mama era alcoolica si dependenta de pastile. A avut nenumarati tati vitregi. La 17 ani a plecat de acasa dupa ce mama sa l-a alergat prin casa cu un cutit. Dupa ce a participat la un workshop cu Jim Rohn, in anii ’80, a inceput sa aiba propriile programe si sa scrie propriile carti care au devenit de succes.

Cand il intrebi pe Tony Robbins ce ar trebui sa faca un parinte pentru a avea copii de succes, raspunsul lui este simplu: sa le cultive o stare mentala pentru dezvoltarea personala.

Citeste si: Copiii “obraznici” au mai mult succes in viata? Afla ce spun psihologii

Cum le cultivi copiilor setea de dezvoltare personala

Robbins ii sfatuieste pe parinti sa nu-si laude copiii cu cat sunt de frumosi, de destepti, de unici si de speciali. Ci sa le laude fiecare efort, fiecare incercare de a depasi o problema, o situatie. Sa le laude determinarea, perseverenta, flexibilitatea.

Potrivit adeptilor unei gandiri rigide, oamenii nu pot lucra cu alte instrumente decat cele cu care se nasc. In schimb, o persoana cu o gandire flexibila stie ca oricand este loc de mai bine, stie ca daca studiezi, lucrezi, depui efort, te concentrezi pe rezolvarea problemei ivite, vei reusi sa obtii rezultatele scontate.

Te mai poate interesa si: 10 lucruri pe care le pot face parintii ca sa aiba succes copiii

Dezvoltarea dorintei de a creste

Cu cat copiii invata aceste principii de mici, cu atat mai bine pentru ei. Desi si adultii isi pot rescrie “tiparele” cu care au fost invatati, remodelarea este mai greoaie.

Copiii trebuie invatati sa-si seteze obiective, din ce in ce mai mari, pe masura ce le ating pe celelalte. Copiii trebuie invatati sa aprecieze eforturile, sa accepte greselile si sa continue, fara sa se planga ca se “plictisesc”.

Spune-le copiilor “Te-ai descurcat de minune. Mi-a placut ca nu te-ai dat batut!” sau “Ia uite ce ai reusit pentru ca te-ai straduit. Sunt mandru de tine!”. Aceste cuvinte vor da copilului dorinta de a persevera, de a munci, de a depune efort pentru a se depasi, atat in viata profesionala, cat si in viata personala. Iar un om care are aceasta atitudine in viata, va avea si succes.

Urmareste-l pe Tony Robbins aici.

Sursa: inc.com

foto: facebook

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 22/04/2021