Specialistii recomanda alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni. Iar una dintre grijile majore ale mamicilor este aceea ca, poate, nu vor produce suficient lapte pentru micutul lor.
Vestea buna este ca, in ciuda grijilor, majoritatea mamicilor au suficient lapte pentru bebelusi. Vestea mai putin buna este ca cele care nu produc suficient lapte au un management slab in ceea ce priveste alaptarea.
Iata 5 motive pentru care nu ai suficient lapte. Niciunul nu este de natura medicala.
Programul alaptarii
Cand un bebelus este alaptat dupa un program, este foarte probabil sa nu i se acopere nevoile sau sa nu-i fie foame la „ora mesei”. Cel mai bine este ca bebelusul sa fie alaptat la cerere. Altfel exista riscul sa nu traga mai putin lapte din san, iar acest lucru va conduce, in timp, la scaderea productiei. In plus, un bebelus nu stie cat e ceasul. El are propriul ceas intern care il anunta cand are nevoie de lapte.
Ingrijirea bebelusului: Cele mai populare 5 intrebari despre alaptare
Biberonul
Ocazional, in primele saptamani de viata, unele mame isi mulg laptele pe care apoi il pun in biberon pentru a-si hrani bebelusul pana cand va prinde suficienta putere sa suga cum trebuie. In aceste situatii este nevoie de sfatul medicului intrucat este foarte probabil ca micutul sa se obisnuiasca cu acest mod de hranire si sa fie prea „lenes” pentru a mai lua in considerare sanul. Cu cat alaptezi copilul mai putin, cu atat scade productia de lapte.
Suzeta
Utilizarea suzetei poate contribui si ea la scaderea productiei de lapte. Confuzia de mamelon descrie modalitatile diferite de a prinde suzeta sau sanul. Daca este prea obisnuit cu suzeta, nu va prinde corespunzator sanul, ceea ce inseamna mai putin lapte supt, deci, cu timpul, productia va scadea.
Citeste continuarea: 1 2
3 ZODII care se confruntă și depășesc marile PROVOCĂRI în relație în săptămâna 2-8 decembrie 2024
Pluto stă în Vărsător până în 2044. Ce OBSTACOLE depășesc aceste 3 ZODII