Shop
Ultimele 100 de articole

Sunt stafidele sanatoase pentru copii?

02 februarie 2016, , Vizualizări: 7,080
stafide copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Stafidele, ca orice alte fructe, au o multime de beneficii pentru sanatate. Problema ar fi ca, fiind uscate, stafidele au multe calorii si se pune problema cresterii in greutate.

 

Totusi, un studiu realizat la Universitatea din Connecticut sugereaza ca un consum zilnic de stafide (nu mai mult de o ceasca, timp de 6 saptamani) nu a condus la modificarea greutatii sau a circumferintei. Acest lucru este valabil la adulti, insa e valabil acelasi lucru si la copii?

Potrivit unui alt studiu, publicat pe PubMed.gov, consumul regulat de stafide duce la scaderea nivelului glicemiei. Intr-un alt studiu, realizat la Universitatea din Toronto, copiilor de 9-11 ani le-au fost dati struguri sau stafide cu 30 de minute inainte de a consuma pizza. Copiii care au consumat doar pizza, au ingerat in total 837 de calorii. Copiii care au mancat inainte cati struguri sau stafide au putut, au avut un consum de 128 de calorii de la struguri, la care s-au adaugat caloriile de la pizza. Insa, au mancat mai putina pizza decat cei care nu au avut inainte struguri sau stafide.

 

Daca esti ingrijorat de faptul ca acest tip de gustare strica pofta de mancare, gandeste-te ce tip de mancare urmeaza sa consume copilul. Iar in cazul in care stii ca urmeaza o masa mai putin sanatoasa (pizza, de exemplu), o gustare de fructe inainte le poate taia din avantul consumului de calorii mai putin sanatoase.

 

Sursa: care2.com

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu