Sunt stafidele sanatoase pentru copii? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sunt stafidele sanatoase pentru copii?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Sunt stafidele sanatoase pentru copii?
Sunt stafidele sanatoase pentru copii

Stafidele, ca orice alte fructe, au o multime de beneficii pentru sanatate. Problema ar fi ca, fiind uscate, stafidele au multe calorii si se pune problema cresterii in greutate.

Totusi, un studiu realizat la Universitatea din Connecticut sugereaza ca un consum zilnic de stafide (nu mai mult de o ceasca, timp de 6 saptamani) nu a condus la modificarea greutatii sau a circumferintei. Acest lucru este valabil la adulti, insa e valabil acelasi lucru si la copii?

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Citeste si: Ce se intampla in corpul tau daca bei apa cu stafide dimineata. Efecte uluitoate!

Potrivit unui alt studiu, publicat pe PubMed.gov, consumul regulat de stafide duce la scaderea nivelului glicemiei.

Intr-un alt studiu, realizat la Universitatea din Toronto, copiilor de 9-11 ani le-au fost dati struguri sau stafide cu 30 de minute inainte de a consuma pizza. Copiii care au consumat doar pizza, au ingerat in total 837 de calorii. Copiii care au mancat inainte cati struguri sau stafide au putut au avut un consum de 128 de calorii de la struguri. La care s-au adaugat caloriile de la pizza. Insa, au mancat mai putina pizza decat cei care nu au avut inainte struguri sau stafide.

Daca esti ingrijorat de faptul ca acest tip de gustare strica pofta de mancare, gandeste-te ce tip de mancare urmeaza sa consume copilul. Iar in cazul in care stii ca urmeaza o masa mai putin sanatoasa (pizza, de exemplu), o gustare de fructe inainte le poate taia din avantul consumului de calorii mai putin sanatoase.

Te mai poate interesa si aceasta delicioasa reteta de Copanele de pui cu stafide in sos de bere neagra

Sursa: care2.com

foto: Pixabay.com

Data articol: 08/04/2022