6 sfaturi daca ai un copil mofturos la mancare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 sfaturi daca ai un copil mofturos la mancare

Sfatulparintilor » Preșcolari » Alimentație prescolari » 6 sfaturi daca ai un copil mofturos la mancare
sfatulparintilor.ro - copii - mancare - mofturi - stockfreeimages.com

Copilul tau mananca de toate fara probleme sau, dimpotriva, este genul mofturos? Daca ai un copil care face mofturi la mancare, nu esti singura. Specialistii afirma ca aproximativ 49% dintre mamici spun ca au copii mofturosi.

 

Iata insa 6 sfaturi care sa te ajute sa-i faci pe copii sa nu mai strambe din nas la ora mesei.

 

1. Nu face un mare caz dintr-un refuz

Atunci cand copilul face mofturi la mancare, nu face un mare caz din asta. Incurajeaza-l sa manance celelalte alimente din farfurie. NU-l forta. Revino peste ceva timp cu alimentul refuzat. Specialistii spun sa incerci de cel putin 15 ori pana cand cand un aliment este acceptat de copil.

 

 

2. Mancati impreuna

Nu te concentra pe ce NU mananca cel mic. In schimb, creeaza o atmosfera placuta in timpul mesei, un timp de calitate in care toata lumea vorbeste, rade, glumeste si, mai ales, se mananca. Chiar daca refuza anumite alimente, vazandu-va pe voi, parintii, ca le mancati cu placere, vor fi si ei tentati sa le incerce cat de curand. .

 

 

3. Ceva cunoscut, ceva nou

Atunci cand ii pui mancare in farfurie, pune alaturi de ceva cunoscut, ce-i place copilului, si ceva nou, pe care nu l-a incercat inca. Daca refuza alimentele noi, intoarce-te la sfatul 1.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/10/2017