Shop
Ultimele 100 de articole

Ii este prea frica copilului tau de tine? Iata 10 semne ca sa iti dai seama

24 noiembrie 2020, , Vizualizări:
frica copilului tau de tine

– Intr-o familie divortata, daca copilul isi exprima dorinta sa locuiasca permanent cu celalalt parinte, trebuie sa afli de ce copilul nu te prefera. Este un semnal ca ii e frica de tine.

– Copiii se exprima des prin desene.

Daca un copil are frica de mediul casnic in care traieste, in desenele lui vor aparea culori inchise, oameni cu priviri incruntate, maini ridicate, omuleti disproportionati, etc.

– Furia indreptata gresit spre alte persoane este un alt efect secundar al fricii de unul din parinti. Cand copilul este ostil sau incearca sa intimideze alte persoane, este o reflectare a propriilor sale frici sau a unui abuz emotional pe care copilul il percepe asupra sa.

Uneori, frica copilului de parintele sau vine si atunci cand acesta i se adreseaza cu cuvinte sau expresii care lasa urme adanci in sufletul lui, desi parintele nu isi da seama. Invata mai multe despre acest subiect, al cuvintelor nepotrivite rostite de parinti catre copii lor aici.

Ia masuri daca simti ca te afli in situatii ca cele de mai sus. Ca sa fii un parinte eficient, copilul trebuie sa te respecte si sa te inteleaga iar pe taramul fricii aceste ingrediente isi pierd efectul. Nu exista o miza in a-l face pe copil sa tremure cand se gandeste la tine. Dovada…

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.