Ii este prea frica copilului tau de tine? Iata 10 semne ca sa iti dai seama - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ii este prea frica copilului tau de tine? Iata 10 semne ca sa iti dai seama

frica copilului tau de tine
Credit foto: Pixabay.com

– Copiii mai mari cauta mereu pretexte si scuze ca sa nu ramana singuri cu parintele de care ii este frica. Daca este si cazul tau, ai o problema.

– Cand un copil isi vede parintele foarte des suparat, incepe sa se intrebe daca aceasta este starea naturala a parintelui. Deci daca copilul te intreaba des daca esti suparat, e cazul sa te uiti in oglinda. Un chip de adult nemultumit si imbufnat stimuleaza frica in copil.

– Intr-o familie divortata, daca copilul isi exprima dorinta sa locuiasca permanent cu celalalt parinte, trebuie sa afli de ce copilul nu te prefera. Este un semnal ca ii e frica de tine.

– Copiii se exprima des prin desene.

Daca un copil are frica de mediul casnic in care traieste, in desenele lui vor aparea culori inchise, oameni cu priviri incruntate, maini ridicate, omuleti disproportionati, etc.

– Furia indreptata gresit spre alte persoane este un alt efect secundar al fricii de unul din parinti. Cand copilul este ostil sau incearca sa intimideze alte persoane, este o reflectare a propriilor sale frici sau a unui abuz emotional pe care copilul il percepe asupra sa.

Nu rata nici: Cum sa iti ajuti copilul care are frici si fobii

Uneori, frica copilului de parintele sau vine si atunci cand acesta i se adreseaza cu cuvinte sau expresii care lasa urme adanci in sufletul lui, desi parintele nu isi da seama. Invata mai multe despre acest subiect, al cuvintelor nepotrivite rostite de parinti catre copii lor aici.

Ia masuri daca simti ca te afli in situatii ca cele de mai sus. Ca sa fii un parinte eficient, copilul trebuie sa te respecte si sa te inteleaga iar pe taramul fricii aceste ingrediente isi pierd efectul. Nu exista o miza in a-l face pe copil sa tremure cand se gandeste la tine. Dovada…

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/03/2023