Diferenta dintre alimentele bio si cele non-bio (obisnuite) - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Diferenta dintre alimentele bio si cele non-bio (obisnuite)

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Diferenta dintre alimentele bio si cele non-bio (obisnuite)

Chiar daca traim intr-un ritm ametitor, oamenii sunt din ce in ce mai preocupati de sanatatea lor si, prin urmare, vor sa afle cat mai multe despre alimentele bio. Stim cu totii ca sanatatea este strans legata de ceea ce mancam. Corpul si mintea depind in totalitate de ceea ce noi le oferim zi de zi, prin nutritie.

 

Este adevarat ca si alti parametri ai vieti sunt la fel de importanti cand este vorba despre starea generala de bine. Exercitiile fizice regulate, somnul de calitate, vacantele si odihna, relatiile de familie si sociale bune, evitarea fumatului sau a bauturii in exces sunt tot atatea fatete ale comportamentului care conduc la o viata sanatoasa de lunga durata. In acelasi timp, alimentele au un rol covarsitor in aceasta chestiune. Insa cum stim care sunt cele alimentele cele mai bune? Ok, consumam fructe si legume, insa alegem produsele bio sau cele non bio? De altfel, subiectul a starnit multe discutii aprinse intre producatori. Calitatea produselor combinata cu siguranta nutritionala si diferite considerente economica au fost indelung examinate si discutate. Cu toate acestea nu foarte multi oameni cunosc aspectele de baza precum si diferentele in ceea ce priveste nutrientii dintre alimentele bio si cele non-bio.

 

Obtinerea produselor bio este diferita comparativ cu produsele obisnuite datorita modului de productie folosit de fermieri. Legumele, fructele si carnea organica sunt obtinute fara utilizarea hormonilor, pesticidelor, antibioticelor, fertilizarilor chimice sau a modificarilor genetice.

Si cu toate ca sunt mai scumpe produsele bio se bucura de o popularitate tot mai mare.

 

 

Principalele diferente dintre alimentele bio si cele non-bio

1. Fertilizatorii: fermierii organici folosesc ingrasamant natural pentru hranirea solului si a plantelor. Pe de alta parte, fermierii conventionali utilizeaza fertilizatori chimici pentru a ajuta plantele sa creasca.

 

2. Pesticidele: in fermele organice se folosesc diferite modalitati naturale pentru a scapa de boli si daunatori. In schimb, fermele conventionale folosesc insecticide pentru a alunga insectele si a evita imbolnavirea plantelor.

 

3. Ierbicidele: Fermierii organici sapa plantele, smulg buruienile cu mana, in schimb ceilalti folosesc ierbicide pentru a scapa de iarba.

 

4. Septelul: In fermele conventionale animalelor li se dau antibiotice, hormoni de crestere si medicamente pentru a preveni imbolnavirea si a impulsiona cresterea. In acelasi timp, fermierii organici permit animalelor sa se plimbe in aer liber, le hranesc cu produse organice pentru a scadea riscul de a se imbolnavi, folosesc o dieta echilibrata si curata cat se poate de des adaposturile acestora.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 28/01/2013