Shop
Ultimele 100 de articole

7 alimente care nu sunt atat de sanatoase pe cat crezi

15 iunie 2015, , Vizualizări:
alimente sanatoase - stockfreeimages.com

Foarte multi ani s-a crezut ca grasimile sunt responsabile pentru obezitate, boli de inima si multe alte afectiuni. Insa exista si alte alimente care nu sunt chiar atat de sanatoase pe cat crezi. Mai ales daca sunt consumate in exces.

Iata 7 alimente care nu sunt atat de sanatoase precum crezi, asa cum reies ele din cartea „The Big Fat Surprise: Why Butter, Meat & Cheese Belong in a Healthy Diet” („Grasimile surpriza: De ce untul, carnea si branza sunt sanatoase”, scrisa de Nina Teicholz.

 

 

1. Uleiurile vegetale

Printre acestea se numara uleiul de soia, de porumb, alune si cel de floarea soarelui care produc oxidanti toxici atunci cand sunt folosite la temperaturi ridicate pentru o perioada lunga de timp. In plus, studiile au aratat ca dietele bogate in uleiuri vegetale pot conduce la o crestere a riscului de cancer comparativ cu dietele bogate in grasimi saturate.

Alegeri mai bune: unt, untura, seul, ulei de cocos sunt mai stabile la temperaturi ridicate si nu se oxideaza usor.

 

 

2. Lapte degresat

Vitaminele A, D, K si E pot fi absorbite de organism numai cand sunt insotite de grasime (chiar si in cazul in care ai o dieta bazata pe legume). De asemenea, fara grasimi, calciul nu poate fi absorbit.

Alegeri mai bune: Lapte integral care contine grasimile necesare pentru absorbirea vitaminelor.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.