Piersicile sunt hranitoare si pot oferi o serie de beneficii pentru sanatate, inclusiv o digestie imbunatatita, o piele mai fina si ameliorarea alergiilor. Beneficiile piersicilor pentru sanatate sunt numeroase pentru ca sunt bogate in multe vitamine, minerale si compusi vegetali benefici.
Piersicile sunt pline de antioxidanti – compusi utili ai plantelor care combat daunele oxidative si va ajuta sa va protejati corpul impotriva imbatranirii si bolilor.
Beneficiile piersicilor pentru piele
Compusii din piersici si flori de piersic va pot ajuta sa va pastrati pielea sanatoasa, mentinand umiditatea si protejand impotriva daunelor provocate de soare.
Beneficiile piersicilor pentru digestie
Piersicile contin fibre, ceea ce contribuie la o digestie lina si la un risc mai mic de tulburari intestinale. Florile de piersic furnizeaza, de asemenea, anumiti compusi care par sa sustina un intestin sanatos.
Te mai poate interesa si: Beneficiile napului pentru sanatate. Medicamentul din gradina ta
Beneficii ale piersicilor pentru inima
Exista destul de multe cercetari care privesc beneficiile piersicilor pentru inima. Piersicile contin compusi care pot ajuta la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inima, cum ar fi hipertensiunea arteriala, precum si nivelurile de trigliceride si colesterol.
Beneficiile piersicilor impotriva cancerului
La fel ca majoritatea fructelor, beneficiilor piersicilor pentru sanatate sunt numeroase. In ele se gasesc compusi vegetali benefici care pot oferi o anumita protectie impotriva diferitelor tipuri de cancer.
Nu rata nici: Beneficiile iaurtului pentru sanatate
Piersicile pot reduce simptomele alergiei
Piersicile pot ajuta la scaderea raspunsului sistemului imunitar la alergeni, reducand astfel simptomele alergice.
Beneficiile piersicilor pentru imunitate
Piersicile pot spori imunitatea, pot scapa organismul de toxine si pot reduce nivelul zaharului din sange. Cu toate acestea, cercetarea in aceste domenii este limitata.
Piersicile sunt usor de gasit si pot fi adaugate in dieta in mai multe moduri. Acestea pot fi consumate crude, coapte, la gratar, la gratar sau sote si se incorporeaza usor in feluri de mancare calde sau reci.
Te mai poate interesa si: Beneficiile murelor pentru digestie, oase si imunitate
Imagine de _Alicja_ de la Pixabay