Beneficiile napului pentru sanatate. Medicamentul din gradina ta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Beneficiile napului pentru sanatate. Medicamentul din gradina ta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Beneficiile napului pentru sanatate. Medicamentul din gradina ta
Beneficiile napului

In timpul Evului Mediu, napul a castigat notorietate in Europa ca o leguma populara consumata adesea de clasa economica inferioara. Cu timpul, beneficiile napului au devenit tot mai cunoscute. Iar, astazi, napul se consuma intr-o varietate de feluri de mancare.

Studiile privind beneficiile napului demonstreaza ca acesta are o densitate calorica redusa, dar o valoare nutritiva ridicata. Este bogat in fibre si vitaminele K, A, C, E, B1, B3, B5, B6, B2 si folat, precum si minerale precum mangan, potasiu, magneziu, fier, calciu si cupru. Este, de asemenea, si o sursa buna de fosfor, acizi grasi omega-3 si proteine.

Citeste si: Beneficiile nucilor verzi. Sursa de sananate pentru organism

Beneficiile napului pentru colon

Napul este cunoscut pentru cantitatea sa ridicata de nutrienti si densitatea sa redusa de calorii, ceea ce il face un aliment perfect o alimentatie sanatoasa.

Intr-un nap de dimensiuni medii exista doar 34 de calorii, 4 grame de fibre cand sunt fierte si 1 gram de proteine. De asemenea, contine mai mult de jumatate din necesarul zilnic de vitamina C.

Nu rata nici: Beneficiile gutuilor. Vezi de ce boli te vindeca

Beneficiile napului nu se opresc aici

Cu un continut ridicat de fibre, napul poate ajuta la reducerea inflamatiei colonului, precum si a riscului de diverticuloza. In mod similar, o dieta plina cu legume bogate in fibre poate ajuta la ameliorarea constipatiei si la promovarea regularitatii tranzitului.

Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma cantitati mari de legume crucifere prezinta un risc redus de a dezvolta cancer, datorita compusului sulforafan, a mentionat Medical News Today.

Napul, benefic pentru oase

Chiar si frunzele de nap au beneficii mari pentru sanatate. Sunt surse bogate de calciu si pot ajuta la intarirea naturala a oaselor. Ceea ce este din ce in ce mai important odata cu inaintarea in varsta.

Napul este benefic si datorita numarului sau scazut de calorii, al numarului ridicat de fibre si al profilului nutritional general.

Te mai poate interesa: Beneficiile ardeiului iute pentru sanatate si pierderea in greutate

Imagine de jacqueline macou de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 01/02/2021