Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

Sfaturi practice: Cum decongelam corect alimentele

20 decembrie 2011, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - cum sa decongelezi alimentele

Aceasta perioada a anului este una in care gospodinele gatesc intens, deci cateva sfaturi practice care sa va ajute in bucatarie sunt mai mult decat binevenite. Pentru a nu pierde din proprietatile alimentelor, iata cateva sfaturi practice pentru decongelarea corecta a alimentelor.

 

Sfaturi practice #1: Decongelarea la frigider

Temperatura ideala pentru decongelare este de aproximativ 4 grade Celsius. Asa ca, cea mai indicata declongelare este cea la frigider. Carnea rosie se tine aproximativ 8 ore (1/2 kg), carnea alba (peste, pui) – 4 ore (1/2 kg), fructe si legume – 6 ore (1/2 kg).

 

Sfaturi practice #2: Decongelarea la apare rece

Decongelarea în apă este recomandată în special pentru legume si fructe congelate. Timpul necesar este mult mai redus fată de decongelarea in frigider. Aceasta metoda se poate aplica si celorlalte tipuri de alimente atunci când nu aveti timp pentru metoda decongelării la rece. Pastrand proportiile (1/2 kg), carnea rosie se decongeleaza in 4 ore, carnea alba in 2 ore, fructe si legume – 1 ora.

 

Sfaturi practice #3: Decongelarea la microunde

Decongelarea la microunde este cel mai rapid mod de decongelare, dar si cel mai controversat. Aerul fierbinte poate contribuie la dezvoltarea bacteriilor, asta daca temperatura si timpul nu sunt reglate corespunzator. Alimentele se introduc în cuptorul de microunde fără ambalaj, într-un vas ce poate fi folosit la microunde. Timpul de decongelare este calculat automat de cuptorul cu microunde după ce se selectează programul de decongelare (defrost), tipul de aliment si greutatea. Pentru cuptoarele care nu au mod de decongelare, se alege puterea cea mai mica.
Pentru o dezghetare uniformă, întoarceti alimentele pe ambele  parti. Dacă nu sunteti sigur de timpul de decongelare, fixati un timp mai mic si verificati starea alimentelor. In cazul in care miezul este încă înghetat, mai băgati o dată vasul la microunde.

 

Sfaturi practice #4: Decongelarea in apa fierbinte

Acest procedeu este recomandat in cazul fructelor de mare. Pentru ca nu au sange, fructele de mare se decongeleaza prin soc termic. Se scufunda fructele de mare in apa clocotita cu ajutorul unei site. Nu se tin mai mult de 2-3 minute. Verificati prin apasare daca s-au dezghetat. Daca le lasati prea mult fructele de mare capata o consistenta ca de cauciuc si nu mai sunt bune de consum.

 

Mai multe sfaturi utile gasiti la Don Mariano.

 

Citeste si alte sfaturi si informatii utile de la Sfatulparintilor.ro:

 

Programe speciale de Craciun la Disney Channel

Cum pastrezi bradul de Craciun mai mult timp ca sa se bucure copiii de el

Cozonac cu mac, smantana si coaja de portocala

Sarmalute traditionale ca la mama acasa

Viata sanatoasa: Cum sa fii mai sanatos in 60 de secunde

Oamenii se deosebesc intre ei prin fapte. Mariuca are nevoie de viata. Cu 2 euro la 848 tu o poti ajuta.

Cuvinte cheie: ,

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (6)

  1. ananaghi spune:

    interesante sfaturi

  2. bktalina spune:

    eu am legume la congelator si le pun asa inghetate la fiert pentru mancarica celui mic

  3. claudia79 spune:

    interesante sfaturi foarte bune pentru gospodine

  4. sims spune:

    mi s-a stricat cuptorul cu microunde si am decis sa nu mai iau pentru ca e mult mai comod dar in acelasi timp mult mai nesanatos

  5. 27ralu spune:

    Eu de obicei cand decongelez ceva,nu pun apa deloc.las la temperatura camerei.

  6. claudia79 spune:

    decongelez legume marar si morcovi si telina

Comenteaza

Meniu