Slanic Moldova - o statiune permanenta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Slanic Moldova – o statiune permanenta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » Slanic Moldova – o statiune permanenta
Slanic Moldova

Aflata in masivul Nemira la altitudinea de 530 metri, pe versanul estic al Carpatilor Orientali, statiunea Slanic Moldova din judetul Bacau te va impresiona cu frumusetea si prospetimea ei. Orasul este construit pe valea Paraului Slanic. El se intinde intr-o depresiune bogata in paduri de conifere si foioase.

Slanic Moldova – un loc cu aer curat

Datorita climei intramontane depresionare temperate, statiunea Slanic Moldova se remarca prin aerul sau curat, bogat in aerosoli rasinosi si puternic ionizat. Calitatea exceptionala a aerului, dar si a temperaturilor placute – in medie de 7.4 grade Celsius anual, fac din Slanic Moldova statiunea ideala, in orice perioada a anului, pentru cei care sufera de alergii sau afectiuni respiratorii.

Slanic Moldova – un loc cu ape termale

Pe langa aerul puternic ionizat si bogat in aerosoli, statiunea Slanic Moldova este recunoscuta si apreciata pentru izvoarele sale cu ape termale. Acestea sunt ape usor sulfuroase, carbonate, sodice, clorice si au proprietati hipertonice, fiind bogate in oligominerale. Cu toate ca izvoarele au fost descoperite in 1802, primele teste ale apelor s-au facut abia in 1852. Dar abia peste alti 25 de ani au aparut si primele dotari balneare. Aceste ape au fost premiate la nivel international pentru calitatile si proprietatile curative.

Te mai poate interesa si Gura Portitei – un paradis intre mare si Dunare

Slanic Moldova – statiunea ideala pentru relaxare

Daca vrei un weekend relaxant in natura, sau chiar o perioada mai lunga pentru o cura de aer curat si ape bogate in minerale, Slanic Moldova este exact ceea ce ai nevoie.

Turistii cunosc statiunea datorita izvoarelor de ape minerale, dar si pentru faptul ca este una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania.

Odata ajuns in Slanic Moldova, vei fi fascinat de arhitectura cladirilor care provin din perioada intrebelica. Nu ai cum sa ratezi Cazinoul care este amplasat central si domina parcul. Se spune ca Statiunea Slanic Moldova era destinatia de vacanta preferata de Caragiale.

Te mai poate interesa Cheile Gradistei – mica Elvetie din Romania

Obiective turistice

  • Parcul central – Te va impresiona cu aleile sale cu flori, fantanile arteziene si brazii inalti. Este o adevarata oaza de verdeata, linistita, curata si apreciata de turistii din intreaga lume. Parcul dispune de un foisor in care, vara, in serile calduroase, se tin concerte folk. Parcul contine un spatiu de joaca amenajat pentru copii si o biserica.
  • Cele 300 de trepte – Traseul celor 300 de trepte porneste de la izvorul Sf. Spiridon (aflat la trecerea dinspre parc spre izvoare), te duce pana la zona de camping si dureaza intre 2 si 4 ore. Este marcat cu triunghi alb si rosu si te poarta intr-o plimbare placuta printre copaci. Cu toate ca initial erau 300 de trepte – de aici venindu-i si numele, in prezent mai sunt doar 160.
  • Panorama – Drumul pana la panorama Slanicului este scurt si placut, putandu-se parcurge in maxim 30 de minute. De aici se poate admira intreaga statiune. Traseul incepe din parc, continua pe strada spre Hotelul Dobru si apoi pe o poteca prin padure.
  • Aleea Izvoarelor – De indata ce treci de parc, pe strada Nicolae Balcescu, pe partea stanga, vei gasi treptele care duc catre esplanada. Traseul Izvoarelor dureaza 40 de minute extrem de relaxante si placute. Drumul este umbrit de foioase si brazi, de-a lungul stancilor si a raului Slanic.

Te mai poate interesa Baile Tusnad – o destinatie de vacanta pentru intreaga familie

foto: Bogdan29roman / Public domain

Cuvinte cheie:
Data articol: 27/08/2021