Shop
Ultimele 100 de articole

Cheile Gradistei – mica Elvetie din Romania

02 august 2021, , Vizualizări:
Cheile Gradistei

Cheile Gradistei sunt cunoscute pentru complexele turistice si locurile de cazare extrem de elegante si bine dotate, dar si pentru peisaje si obiective turistice. Cheile Gradistei din de Moeciu, sunt la 30 de kilometri de Brasov si numai 7 kilometri de Castelul Bran.

Datorita dotarilor ideale pentru agrement sau teambuilding, zona este foarte apreciata de turisti, fiind numita uneori mica Elvetie a Romaniei.

Pe langa conditiile de cazare si de agrement extraordinare, Cheile Gradistei se afla in imediata apropierea a catorva obiective turistice care merita vizitate.

Cascadele Chisatoare

Daca ajungeti in zona Cheilor Gradistei si sunteti iubitor de natura, nu trebuie sa ratati Cascadele Chisatoare. Acestea se afla in rezervatia biogeologica dintre Moeciu de Jos si Moeciu de Sus, pe malul Turcului. Cascada are o cadere de 15 – 20 de metri, iarna apa inghetand si oferind un adevarat spectacol. Vara, in campingul din poienita din apropierea cascadei, va puteti bucura de un mic popas relaxant.

Te mai poate interesa Baile Tusnad – o destinatie de vacanta pentru intreaga familie

Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov se numara printre cetatile cel mai bine conservate. Aceasta a fost construita de locuitorii Rasnovului cu scopul de a-i proteja si apara de atacurile hoardelor tatare si turce din acea perioada. Este o cetate robusta, taraneasca, construita in ideea de a fi cat mai greu de cucerit, si nu una care sa impresioneze prin arhitectura si stil.

Cetatea Rasnov se afla in apropierea orasului pe un deal abrupt si stancos si este realizata din caramida si piatra. Zidurile, cu o latime de pana la 1.5 metri si inaltimea de 5 metri, sunt neregulate si nu urmeaza o linie dreapta. Pentru a face fata focului, zidurile si turnurile cetatii au fost acoperite cu tigla.

Daca sunteti pe drumul catre Cheile Gardistei si treceti pe langa Rasnov, rezervati-va doua ore pentru a va bucura de frumusetea acestei cetati.

Bran

Castelul Bran este un obiectiv turistic cunoscut in intreaga lume. Chiar daca l-ati vizitat deja, nu ezitati sa il revedeti, pentru ca, de fiecare data, veti descoperi lucruri noi si un alt farmec.

Totusi, pe langa castel, in Bran mai puteti vizita si capela unde a fost depusa inima Reginei Maria, dar si muzeul satului – un muzeu in aer liber. Un alt obiectiv turistic din Bran este Muzeul Vamii care se afla vis-a-vis de capela.

Cu siguranta, in drum spre Cheile Gradistei, veti trece prin Bran – opriti-va pentru a va bucura de frumusetea lui pitoreasca.

Citeste si despre Baile Herculane – turism inteligent pentru sanatate

Pestera Dambovicioarei

In stanga Dambovicioarei, in Muntii Piatra Craiului, se gaseste Pestere Dambovicioarei. Cu o lungime accesibila de 244 de metri si totala de 555 de metri, pestera te va impresiona cu formatiunile sale inspirat denumite si galeriile care se ingusteaza treptat.

Schitul Dragoslavele

Schitul Dragoslavele este un schit de calugari si se afla in comuna Dragoslavele, jud Arges, la 35 kilometri de Moeciu. Poarta hramul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, fiind totodata resedinta sa de odihna. Daca in drum spre Cheile Gradistei opresti in Dragoslavele, nu uita sa vizitezi cale cateva monumente protejate: Crucea lui Matei Basarab din anii 1632 – 1654, Biserica Inaltarea Domnului din 1745 si Biserica Adormirea Maicii Domnului din 1661 si multe altele.

Remus Pereni / CC BY

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.