Shop
Ultimele 100 de articole

Pleci in vacanta in Grecia? Iata semnificatia zilei de 15 august. Sfanta Maria Mare la greci

28 iulie 2020, , Vizualizări:
Sfanta Maria Mare la greci

15 august este una dintre cele mai mari sarbatori religioase din Grecia, din punctul de vedere al importantei situandu-se imediat dupa Paste si Craciun.

Dekapentavgoustos, in greaca (15 august), este ziua Adormirii Maicii Domnului. Potrivit calendarului grescesc ortodox aceasta data marcheaza momentul in care Fecioara Maria, mama lui Iisus, urca in Rai. Este considerata o zi festiva, o bucurie a reuniunii Fiului cu Mama sa.

In perioada 1-14 august grecii tin post. In ziua de 15, grecii merg la bisericile care se gasesc in toata tara pentru slujba dedicata Adormirii Maicii Domnului.

Citeste Mesajul ZILEI pentru zodii de la Fecioara Maria aici.

Procesiunea Icoanei Fecioarei Maria din Tinos

Cea mai populara celebrare din Grecia a Adormirii Maicii Domnului are loc in Tinos, loc in care este inaltata Catedrala Ordodoxa, Panagia Evangelistria.

An de an, mii de pelerini merg pe aceasta insula pentru a vedea Icoana Fecioarei Maria, Facatoare de Minuni, descoperita sub pamant in 1823.

Multi dintre ei urca dealul pe care este situata biserica in genunchi. Un moment spiritual important este procesiunea in care Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului este purtata prin localitate.

Alte sarbatoriri importante au loc in Paros (Panagia Ekatontapyliani), Imathia (Panagia Soumela), Lesvos (Panagia Agiasotissa), Nisyros (Panagia Spiliani), Patmos (Epitaph Mary) si Kefalonia (Panagia Fidousa).

Serpii Maicii Domnului

In insula Kefalonia, localitatea Markopoulou, isi fac aparitia serpii Maicii Domnului. Potrivit legendei, cand insula a fost atacata in 1705 de piratul Barbarossa, calugaritele din Markopoulou s-au rugat la Fecioara Maria pentru a le ajuta sa scape si s-au transformat in serpi.

De atunci serpii Maicii Domnului intra in Biserica inchinata Adormirii Maicii Domnului, se urca pe icoane, se incolacesc in jurul sfestnicelor, stau pe credinciosi si in Sfantul Altar. Serpii sunt inofensivi si, potrivit localnicilor, aduc noroc insulei. Daca nu-si fac aparitia se crede ca ceva rau se va intampla, asa cum a fost in anul in care un cutremur puternic a zguduit Kefalonia.

Citeste Mesajul ZILEI pentru zodii de la Fecioara Maria aici.

Sursa: news.gtp.gr, visitgreece.gr

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.