Mobila dormitor. Ghid complet cum sa alegi mobila de dormitor. Ce greseli sa eviti. Reguli feng shui pentru dormitor - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Mobila dormitor. Ghid complet cum sa alegi mobila de dormitor. Ce greseli sa eviti. Reguli feng shui pentru dormitor

mobila dormitor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - modern-minimalist-bedroom-3100786

Mobila dormitor – Ce greseli sa eviti in dormitor

Designerii de interior au alcatuit o lista a celor mai frecvente greseli pe care oamenii le fac atunci cand aranjeaza mobila de dormitor.

mobila dormitor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - lifestyle-3107041_1920

Uita de piesele de arta

Nu doar sufrageriile sau holurile merita cate o piesa de arta. Ci si dormitorul. De ce nu te-ai duce la culcare si de ce nu te-ai trezi dimineata, avand in fata ochilor ceva frumos?!

Nu acorda atentie surselor de iluminat

Poate te gandesti ca stai cu lumina stinsa cel mai mult timp si atunci de ce sa dai banii pe ceva sofisticat. Gresit, spun designerii. Ca si in cazul pieselor de arta, dormitorul merita si surse de iluminat aspectuoase.

Nu se pastreaza proportiile

In multe dormitoare, mobila este fie supradimensionata, fie prea mica pentru dimensiunea camerei respective. In paginile revistelor sau in magazin, totul pare perfect. Dar asta nu inseamna ca vor arata la fel de perfect si in camera voastra. Pentru a va face o idee, faceti contururi cu banda adeziva colorata, dupa dimensiunile mobile preferate.

Ignora aglomeratia

Dormitorul trebuie sa fie un spatiu in care sa te relaxezi si sa te odihnesti. Nu iti aglomera dormitorul cu piese inutile de mobilier. Asigura-te ca ai suficient spatiu de depozitare, astfel incat sa nu tii la vedere multe obiecte care sa iti oboseasca vederea.

Culori stralucitoare

Nu este indicat sa ai culori prea stralucitoare in dormitor. Opteaza pentru culorile calde, naturale, astfel incat spatiul sa iti ofere serenitate.

mobila dormitor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pillow-2071096_1920

Exagereaza cu pernele

Cand vorbim despre pernele decorative, calitatea trebuie sa primeze, nu calitatea. Iar pernele pentru somn ar trebui sa fie obisnuite, si sa ofere un confort maxim, pentru o somn odihnitor.

Ignori calitatea patului

Nu neglija niciodata calitatea saltelei si a asternuturilor patului. Nu este vorba doar despre decor, ci despre calitatea somnului.

Mobila dormitor – Reguli feng shui

Specialistii in feng shui spun ca respectarea anumitor reguli vor aduce mai multa energie si mai multa armoniein dormitor.

Renunta la televizor, computer sau aparate de gimnastica

Energie dormitorului este distrusa de aceste elemente care aduc in interiorul sau energia de la birou, stresul si alte distrageri care pot fi de rau augur si relatiei de cuplu, nu doar somnului.

Calitatea aerului

Tot timpul in dormitor trebuie sa ai aerul curat. Plantele de apartament nu sunt o buna alegere pentru dormitor, exceptie facand camerele foarte mari, in care poti aseza plantele cat mai departe de pat.

Pentru un aer purificat, poti lua in calcul si uleiurile esentiale.

Patul

Pentru o buna energie in dormitor, ai grija sa ai patul accesibil din ambele parti, sa ai doua masute pentru fiecare latura a sa si sa nu il pozitionezi in linie cu usa de la intrare.

Culoarea

Cele mai bune culori pentru dormitor sunt cele ale pielii umane, care variaza de la alb pal la maro ciocolatiu. Afla aici care sunt culorile norocoase pentru Anul Cainelui de Pamant.

mobila dormitor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - wall-panel-416041

Arta

Specialistii feng shui recomanda sa introduci in dormitor doar piesele de arta care aduc energie pozitiva, care ilustreaza dragostea, relatiile fericite, vindecarea, intimitatea. Nu aduce in dormitor imagini triste decat daca iti place sa fii singur si trist.

Iluminatul

In dormitor ar trebui sa existe mai multe niveluri de iluminare, de la lumina puternica, la lumina difuza. Ia in calcul si lumanarile, pentru ca ele ajuta la anihilarea energiilor negative. Atentie, insa, ca lumanarile sa fie din materiale non-toxice. Ai grija unde le amplasezi, astfel incat sa nu ia foc ceva.

Urmareste si acest material video care sa te inspire in amenajarea dormitorului

Surse: thespruce.com, gestaosocioambiental.net, apartmenttherapy.com, wikihow.com, mydomaine.com

Imagine de Jean van der Meulen de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 25/09/2021