Mobila dormitor. Ghid complet cum sa alegi mobila de dormitor. Ce greseli sa eviti. Reguli feng shui pentru dormitor - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Mobila dormitor. Ghid complet cum sa alegi mobila de dormitor. Ce greseli sa eviti. Reguli feng shui pentru dormitor

mobila dormitor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - modern-minimalist-bedroom-3100786

Mobila dormitor – Cum sa asezi mobila de dormitor

Dormitorul este cea mai importanta camera din casa ta. Este locul in care dormi, deci aici ar trebui sa fie o atmosfera relaxanta. Mobila dormitor trebuie sa fie asezata intr-o maniera cat mai practica, astfel incat sa ai libertate de miscare, sa fie o camera frumoasa, care sa nu stirbeasca din stilul personal.

Iata cateva sfaturi cum sa asezi mobila de dormitor.

mobila dormitor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - furniture-3062400_1920

Fa un plan

Urmareste geometria camerei, unde sunt asezate prizele (electrice, de cablu, de internet/telefonie etc.), intrerupatoarele, caloriferul, ferestrele, usa si concepe un plan al camerei astfel incat toate acestea sa nu fie acoperite de mobila.

Fa masuratorile

Masoara corect toate dimensiunile camerei, distantele dintre ferestre, usi, prize si toate elementele de la punctul 1. Apoi masoara piesele de mobilier astfel incat sa fii sigur ca acestea sunt compatibile cu dimensiunile camerei. Daca nu se potrivesc, este recomandat sa nu cumperi. Compromisul poate duce fie la o camera foarte aglomerata, fie la o camera incompleta si goala. Un pat matrimonial mare va parea ciudat intr-o camera mica, dupa cum un pat mic va parea bizar intr-o camera foarte mare.

Al cui este dormitorul

Alege mobila in functie de cine va utiliza dormitorul. Este dormitorul matrimonial, este dormitorul copiilor, este dormitorul pentru musafiri? Cate persoane vor locui dormitor: 1-2, mai multe? Va fi dormitorul doar locul in care dormi sau vei avea in el si televizor, birou? In functie de raspunsuri, vei alege si mobila.

mobila dormitor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bedroom-1137940

Stilul personal

Daca esti adeptul stilului minimalist, atunci poti alege mobila pe verticala (rafturi, biblioteca, paturi suprapuse). Insa daca esti adeptul unui stil modern, cu multe fotografii, tablouri pe pereti, ar trebui sa alegi mobila pe orizontala (dulapuri, comode), care sa iti lase peretii liberi. Altfel te poti trezi ca n-ai unde sa atarni frumoasele fotografii sau picturi.

Incepe cu patul

Patul este piesa cea mai importanta din dormitor, de aceea este bine sa incepi cu el. De obicei patul se asaza pe peretele opus usii de la intrare, transformandu-l in piesa central a camerei. Alta varianta este asezarea lui pe cel mai lung perete al dormitorului. Daca nu ai un astfel de spatiu, il poti amplasa sub fereastra. Daca patul este pentru o singura persoana, il poti lipi de perete. Daca este pentru doua persoane, atunci trebuie lasate “cai de acces” pe ambele parti ale acestuia.

Daca este dormitor pentru copii, poti opta pentru paturi suprapuse, sau pentru paturi combinate (pat-birou, pat-sifonier etc.).

Continua cu sifonierul

Sifonierul este cea de-a doua piesa masiva de mobila dormitor. Pentru a “echilibra”, el trebuie asezat in partea opusa patului. Daca ai televizor in camera, alege un sifonier care are spatiu destinat televizorului, astfel incat vei “scuti” asezarea unei comode pentru televizor. Daca nu esti genul care sa se uite la televizor, dar iti place sa citesti, atunci ia in calcul un sifonier care sa aiba rafturi de biblioteca. Daca spatiul din camera este mic. Opteaza pentru un sifonier inalt cat camera, dar mai ingust.

mobila dormitor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - wall-panel-416041

Ia in calcul noptierele

Nu ignora rolul noptierelor. Aici poti depozita carti, telefonul mobil, telecomanda, ochelarii, un pahar cu apa etc. Daca nu este loc poti renunta la una sau chiar la amandoua si gasesti alte variante pentru cele enumerate mai sus.

Mai este loc in camera?

Dupa ce ai asezat piesele de mobilier enumerate mai sus, analizeaza daca mai ai spatiu si cat. Ce ar mai trebui inclus: un birou, un fotoliu pentru citit, o masuta pentru machiaj, o oglinda, o sofa? Nu uita de lampi sau veioze. Poate nu vei vrea sa ai tot timpul lumina puternica de la lustra, si ai nevoie si de ceva cu lumina blanda.

Nu rata nici: Tine aceste plante in dormitor si vei scapa de insomnie

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 25/09/2021