Factori care contribuie la pierderea auzului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Factori care contribuie la pierderea auzului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Factori care contribuie la pierderea auzului
Factori care contribuie la pierderea auzului - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - woman-4581024_1920
Credit foto: Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Auzul ca si vazul se numara printre cele mai importante simturi pe care le avem. Tocmai de aceea trebuie avuta mare grija de el. Mai ales daca esti o persoana auditiva, care se raporteaza la acest simt in majoritatea situatiilor, deteriorarea sau pierderea auzului reprezinta o mare tragedie. Iar copiii care se nasc surzi sau isi pied auzul in primii ani de viata au toate sansele de a ramane si muti.

Iata care sunt cei mai importanti factori care contribuie la pierderea auzului. 

Expunerea la zgomotele mari de la un loc de munca poate duce la pierderea auzului

In cazul in care lucrezi intr-o atmosfera din cale afara de zgomotoasa mai devreme decat te astepti iti vei pierde acest simt. Spre exemplu, zgomotul facut de anumite masini iti poate face mult rau din acest punct de vedere. Motocicletele si alte instrumente puternice iti vor afecta auzul in cazul unei indelungate expuneri. Tocmai de aceea, cand poti evita sa stai in zgomot sau cel putin ia-ti pauze din cand in cand. Daca nu poti face asta, macar poarta protectii peste urechi care sa reduca intensitatea zgomotului. 

Ranile sau schimbarile de presiune pot cauza pierderea auzului

Traumele la cap pot disloca oasele din urechea medie sau pot afecta grav nervul ceea ce duce la pierderea permanenta a auzului. Totodata, fii atent la schimbarile de presiune pe care le presupun scuba divingul sau zborurile pot afecta diferite componente ale aparatului auditiv. In functie de gravitatea acestora vindecarea poate surveni in cateva saptamani, iar in cazuri mai grave operatiile sunt singurele optiuni.

Introducerea betelor de curatat in urechi reprezinta o ideea proasta. Acest obicei poate duce la ruperea timpanului ducand la traume permanente.

Oboseala psihică: simptome, cauze, tratament. Când și de ce ne ajută să spunem „Nu mai pot”?

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 03/11/2024