11 sfaturi cum sa ai un scaun de nota 10 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

11 sfaturi cum sa ai un scaun de nota 10

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 11 sfaturi cum sa ai un scaun de nota 10
cum sa ai un scaun bun - scaun - constipatie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Credit foto: Imagine de Alexa de la Pixabay

Constipatia este o problema pe care multi oameni se tem sa o discute. Insa adevarul este ca ea poate indica grave probleme de sanatate asa ca nu trebuie ignorata. Constipatia poate avea multe cauze, de la o dieta gresita si lipsa de hidratare, la prezenta unor agenti patogeni in organism (bacterii, fungi etc.) pana la dezechilibru emotional.

Iata 11 sfaturi cum sa ai un scaun de nota 10.

Exprima-ti emotiile

Reprimarea emotiilor si agatarea de amintirile trecutului pot duce la anxietate si amplifica stresul. Iar in perioadele de stres este destul de comuna confruntarea cu constipatia.

In medicina chineza un intestin gros cu probleme (nu poti avea scaun) este asociat cu inabilitatea de a nu trece peste anumite lucru. In aceasta situatie trazitul intestinal incetineste si astfel in corpul tau se acumuleaza toxinele si resturile care nu mai sunt eliminate.

Consuma fibre

Fiecare masa ar trebui sa contina o cantitate de alimente cu un continut semnificativ de fibre precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli, seminte de chia, seminte de in si avocado.

Fibrele accelereaza trazitul intestinal si, in plus, sunt excelente si pentru bacteriile bune. O flora intestinala sanatoasa, diversa este importanta pentru un tranzit intestinal regulat.

Include in dieta si alimente cu prebiotice si probiotice

Prebioticele si probioticele sunt mana cereasca pentru flora intestinala intrucat le sustin dezvoltarea si ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Surse bune de prebiotice sunt sparanghelul, anghinarea, bananele verzi si orezul brun. In ceea ce priveste probioticele, acestea se gasesc in legumele fermentate in kimchi, muraturi, otet din cidru de mere.

Bea multa apa purificata

Apa are puterea de a ajuta eliminarea rezidurilor din colon. Cantitatea zilnica necesara de apa depinde de nivelul de activitate depus, insa ca o regula generala ar trebui sa consumi macar un litru si jumatate.

Adauga ¼ de sare de Himalaia in apa pentru a-i imbunatati absorbtia. Fluidele ar trebui consumate la temperatura camerei.

Te mai poate interesa si: Cum iti ajuti copilul cand este constipat

Stabileste o rutina

Rutina te poate ajuta sa elimini constipatia din viata ta. Pentru a stimula scaunul, poti incepe ziua cu o lingura de otet din cidru de mere turnat intr-un pahar cu apa calda, urmat de un smoothie bogat in grasimi si fibre.

Dupa ce ai luat micul dejun relaxeaza-te pentru 15 minute: citeste cateva pasaje dintr-o carte, angajeaza-te intr-o conversatie calma etc.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/12/2023