8 stimulente neasteptate pentru cresterea nivelului de sanatate - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 stimulente neasteptate pentru cresterea nivelului de sanatate

sfaturi sanatate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - adventure-1868817_1920

5. Pune-ti creierul la treaba… cu niste jocuri

Continua sa perseverezi la acel careu de rebus. Fa orice tip de joc numeric, fie el Suduko, Scrabble, sau poti sa canti la un instrument muzical sau chiar sa crostezi. Toate acestea echivaleaza cu mersul la sala. Toate au in comun faptul ca sunt activitati care iti solicita concentrarea puternica, mentinerea creierului in stare activa si indepartarea sansei de a face dementa la batranete.

 

 

6. Traieste pana la adanci batraneti… fiind o persoana pozitiva

Este foarte bine sa mananci sanatos mancarea ‘x’ sau ‘y’ dar atitudinea noastra de viata ne poate afecta serios longevitatea. Studii nenumarate arata clar cum optimistii traiesc mai mult si sunt sanatosi mai mult timp decat morocanosii. De exemplu, un raport recent a identificat cum cei ce vad partea plina a paharului se refac mai repede cand au o problema la inima. Acest lucru se intampla pentru ca atunci cand suntem fericiti si multumiti avem tendinta sa fim mai putin stresati si deci suntem echipati mult mai bine fizic si psihic sa luptam cu boala.

 

 

7. Umple-te de energie… interactionand cu natura, oriunde

Nimic nu echivaleaza efectul extraordinar al unei plimbari cu pas alert in aerul proaspat de munte sau de deal ori aerul marin, iar studiile stiintifice o dovedesc. Nu trebuie sa te muti de tot in afara orasului ca sa simti asta sau sa pleci mereu zeci de kilometri; orice interactiune cu elementele naturii te ajuta sa iti incarci puternic celula. O plimbare in parc sau simpla prezenta a multor plante in locuinta ta cresc puternic sansele ca tu sa poti lupta impotriva efectelor devastatoare ale poluarii. Fiecare planta anihileaza efectul unor substante chimice din poluarea urbana.

 

 

8. Ramai in forma… dormind din belsug

Daca folosim cuvantul „bun” cand vorbim despre efectul unui somn de noapte inseamna ca ii subestimam beneficiile. Nu doar ca un somn profund te mentine alert mental si cu o stare psihica buna dar cercetarile americane arata faptul ca somnul bun ne mentine in forma fizica asa cum o face si o portie de mers la sala de sport. Daca avem o relatie buna cu propriul somn si nu il ocolim, vom evita sa fim supraponderali si nu vom mai manca pe fond emotional, avand capacitatea de a alege echilibrat doar alimentele care ne sunt benefice pentru sanatate. Oricum este vital pentru celule sa se reinnoiasca in timpul somnului, asa ca pielea si corpul iti vor multumi daca le oferi cele 8 ore recomandate de somn.

 

 

Image by Pexels on Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 09/03/2019