8 stimulente neasteptate pentru cresterea nivelului de sanatate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 stimulente neasteptate pentru cresterea nivelului de sanatate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 8 stimulente neasteptate pentru cresterea nivelului de sanatate
sfaturi sanatate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - adventure-1868817_1920

Sanatatea nu se obtine numai alergand cu orele pe banda de la sala de sport sau sa iei tratamente naturiste de detoxificare a colonului ori sa mananci diete pe baza de salate si supe de varza.

Sigur cunosti indemnurile de a fi sanatos: fa miscare zilnic, mananca sanatos, nu fuma, nu bea, etc, etc. Dar stiai de exemplu faptul ca dansul iti poate imbunatati memoria sau ca a ramane pozitiv adauga ani pretiosi vietii tale? Iata topul celor mai eficiente si simple tehnici prin care iti poti controla singur zi de zi sanatatea si starea de spirit ca sa le ai cat mai bune mereu, conform specialistilor de la thesite.org.

 

1. Calmeaza-ti nervii… cu puterea unui animalut

Esti extenuat? Anxietatea a luat controlul vietii tale? O portie de respiratie adanca sau un ceai de musetel iti va prinde bine. Dar la fel si un animal de companie. Indiferent daca pet-ul tau este o tarantula, un hamster, un catel sau o pisica, studiile dovedesc fara indoiala ca acesti mici prieteni contribuie la calmarea nervilor stapanilor si stimuleaza sanatatea cordului. Specialistii afirma faptul ca un animal reduce sentimentul de singuratate si ajuta si la recuperarea dupa o boala. Iar simpla actiune de a mangaia sau peria un caine sau o pisica, ori de a privi pestii care se misca in acvariu stimuleaza endorfina, hormonul natural responsabil cu starea de bine si reduce nivelul de stres al hormonului cortizol.

 

2. Mentine-ti inima sanatoasa… razand cu pofta

Nu sunt vorbe in vant; rasul chiar este cel mai bun medicament. Un hohot de ras ajuta la fluxul sanguin, creste toleranta la durere si calmeaza stresul. Daca daca nu mereu ne vine sa radem in hohote cu partenerul de viata, simplul fapt ca petrecem timp cu el este un castig emotional foarte mare. Expertii dovedesc ca, cu cat suntem mai sociabili, cu atat ne crestem calitatea vietii. Oamenii veseli si cu simtul umorului au sistem imunitar mai puternic, o sanatate mentala mai buna, inimi mai sanatoase si au o atitudine proactiva fata de intreaga lor stare de sanatate.

 

 

3. Creste-ti buna dispozitie… cu un cantec sau un dans

Ia-ti rochia de dans pentru ca cercetarile arata faptul ca dansul nu ajuta numai la mentinerea siluetei dar iti creste buna dispozitie si iti tine mintea activa si in forma. Rutinele complexe ale vietii ne stimuleaza viziunea pesimista pe cata vreme muzica ne inlatura tristetea. Iar de cantatul sub dus ce sa mai spui? E un obicei foarte bun! Daca cineva se plange ca falsezi, spune-le ca vei canta oricum pentru ca este parte din planul tau de a te mentine sanatos. Cantatul – fie ca esti super-inzestrat fie ca pari o pisica strangulata – are calitati antidepresive si stimuleaza si circulatia sanguina, muschii abdominali si creste capacitatea plamanilor.

 

 

4. Imbunatateste-ti abilitatile sociale… luand masa cu rudele

Esti tipul de persoana care ai considerat mesele de familie drept plicticoase dar obligatorii? Mai gandeste-te o data. Cercetatorii americani arata ca devenim mai buni comunicatori, suntem mai sanatosi si mai adaptati social daca avem intalniri regulate cu „clanul” nostru de familie. Evitam si tulburarile de alimentatie, depresia, drogurile, bautul excesiv sau fumatul peste masura atunci cand apartinem de o familie cu care ne intalnim regulat, vorbim, tinem legatura.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 09/03/2019