Ce este dieta disociată? Ce să mănânci și ce să nu mănânci ca să slăbești - Pagina 4 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce este dieta disociată? Ce să mănânci și ce să nu mănânci ca să slăbești

dieta disociată
Credit foto: Depositphotos.com

Contra dietei disociate

Dieta disociată poate provoca probleme psihologice în jurul alimentelor datorită naturii sale restrictive și are și alte dezavantaje.

Confuzie: ar putea dura ceva timp pentru a înțelege dieta disociată – este o bătaie de cap să înveți ce alimente pot și nu pot fi consumate împreună cu alte alimente.

Poate fi excesiv de restrictiv: Conform cercetărilor limitate privind combinarea alimentelor, nu există niciun motiv să iti mânci mesele în modul dictat de dieta disociată. Acest plan alimentar nu iti permite să asculti indicii interne de foame sau să practici o alimentație conștientă sau intuitivă.

Poate duce la o alimentație dezordonată: pentru unii oameni, cele trei grupuri de alimente și combinațiile limitate s-ar putea simți excesiv de restrictive. Restricția alimentară poate duce la sentimente de vinovăție și rușine în jurul alimentelor și, în cele din urmă, la o alimentație dezordonată. Dacă încerci dieta disociată și te simți restricționat, ar fi mai bine să încerci un alt plan de alimentație sănătoasă.

Este dieta disociată o alegere sănătoasă pentru tine?

-O varietate de legume din toate subgrupele – verde închis, roșu și portocaliu, leguminoase (fasole și mazăre), amidon și altele

-Fructe, în special fructe întregi

-Cerealele, dintre care cel puțin jumătate sunt cereale integrale

-Lactate fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi, inclusiv lapte, iaurt, brânză și/sau băuturi fortificate din soia

-O varietate de alimente proteice, inclusiv fructe de mare, carne slabă și carne de pasăre, ouă, leguminoase (fasole și mazăre) și nuci, semințe și produse din soia

-Uleiuri

-Grăsimi saturate limitate, grăsimi trans, zaharuri adăugate și sodiu

Recomandările privind dieta disociată se aliniază cu ghidurile federale, prin aceea că dieta disociată încurajează alimentele integrale. Cu toate acestea, recomandările te încurajează să mânanci mese echilibrate cu alimente din mai multe grupuri, în timp ce dieta disociată te încurajează să eviti mesele cu mai multe grupuri de alimente.

Pentru a-ți atinge obiectivele de slăbire (sau creștere în greutate) și de fitness, trebuie să știi câte calorii trebuie să mănânci în fiecare zi. Un estimator personalizat de calorii poate ajuta.

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Cuvinte cheie:
Data articol: 24/04/2024