Ce este dieta disociată? Ce să mănânci și ce să nu mănânci ca să slăbești - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ce este dieta disociată? Ce să mănânci și ce să nu mănânci ca să slăbești

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Ce este dieta disociată? Ce să mănânci și ce să nu mănânci ca să slăbești
dieta disociată
Credit foto: Depositphotos.com

Planurile alimentare de succes trebuie să fie individualizate și să ia în considerare întreaga persoană. Înainte de a începe un nou plan de dietă, consulta-te cu medicul sau cu un dietetician înregistrat, mai ales dacă ai o afecțiune de bază.

Ce este dieta disociată?

Dieta disociată contravine în esență a tot ceea ce am fost învățați despre nutriție în ultimele decenii. Se bazează pe premisa combinării alimentelor, care implică doar consumul anumitor grupuri de alimente (de exemplu, toate amidonurile sau toate legumele) la masă. Dieta a fost dezvoltată la începutul anilor 1900 de Dr. William Howard Hay, care credea că organismul tău trebuie să producă și să secrete diferite enzime digestive pentru alimentele alcaline și acide.

În esență, în dieta disociată, ești descurajat să consumi mese bine rotunjite care includ o varietate de grupuri de alimente.

Dieta indiană. Cel mai bun plan de dietă indiană pentru pierderea în greutate

Ce poți mânca

Regula principală care guvernează dieta disociată este să mănânci doar o grupă de alimente la un moment dat. Puteți urma această regulă în mai multe moduri:

Mănâncă o singură grupă de alimente pe masă

Mănâncă doar un grup de alimente pe zi

Mănâncă doar un grup de alimente în fiecare moment al zilei (împarte ziua în bucăți, în care rămai la anumite grupuri de alimente)

Dieta disociată constă din trei grupe de alimente: proteine, amidon și alimente neutre. Poti combina proteinele cu alimente neutre și amidonul cu alimente neutre, dar ar trebui să evitați combinarea proteinelor și a amidonului.

Fructe acide

Combinați cu fructe subacide, nuci și semințe. Nu combina fructe acide cu fructe dulci sau alte grupe de alimente, cu excepția roșiilor.

Grapefruit

Portocale

Lămâi

Limes

Ananas

rodii

rosii

Fructe subacide

Combina cu fructe acide sau fructe dulci, dar nu ambele in acelasi timp. De asemenea, poti combina fructele subacide cu nuci și semințe. Nu combina cu alte grupe de alimente.

Merele

Caise

Fructe de pădure

Strugurii

Kiwi

Mango

Nectarine

Papaya

Piersici

Pere

Prune

Căpșune

Fructe dulci

Nu combinați cu fructe acide sau cu alte grupe de alimente. Combinați cu fructe subacide, nuci și semințe.

Banane

Nucă de cocos

Fructe uscate

Prune uscate

Stafide

Pepeni

Mănâncă acestea singure, nu în combinație cu alte grupe de alimente.

Pepene galben

Mană

Pepene

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Cuvinte cheie:
Data articol: 24/04/2024