Ce este dieta disociată? Ce să mănânci și ce să nu mănânci ca să slăbești - Pagina 3 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ce este dieta disociată? Ce să mănânci și ce să nu mănânci ca să slăbești

dieta disociată
Credit foto: Depositphotos.com

Grasimi

Combina cu legume fără amidon, carbohidrați și amidon și proteine. Nu combina cu fructe.

Avocado

Măsline

Unt de cocos

Cremă

Măsline

Avocado

In

Susan

Uleiuri de canola

Vin roșu, vin alb și cidru

Bea aceste băuturi cu o masă pe bază de proteine (acide).

Whisky și gin

Acestea sunt considerate băuturi neutre, așa că le poti consuma la orice masă.

Bere și bere

Bea împreună cu o masă pe bază de carbohidrați (alcaline).

Ce nu poți mânca

Deși dieta disociată este mai mult despre combinarea alimentelor, există unele alimente care sunt eliminate.

Carbohidrați rafinați

Produse de pâine albă

Cereale rafinate

Biscuiti de cereale rafinate

Paste cu cereale rafinate

Făină albă

Zaharuri adaugate

Bomboane

Deserturi bogate în zahăr

Biscuiti

Băuturi îndulcite

Carne procesată și alte alimente

Cârnat

Slănină

Carne procesata

Supe conservate

Mese la cutie

Mâncăruri congelate

Cum să pregătiți dieta disociată și sfaturi

Esti încurajat să aștepți cel puțin patru ore înainte de a mânca o salată de fructe cu fructe acide și subacide, ar trebui să aștepți cel puțin patru ore înainte de a mânca o masă de pui și legume fără amidon aburite. În afară de aceasta, timpul depinde în întregime de tine.

Dar din cauza acestei perioade de așteptare recomandate, mulți oameni care urmează o dietă disociată își limitează consumul alimentar pe întreaga zi la un singur grup de alimente. De exemplu, ai putea alege să mănânci doar fructe o zi, proteine și legume fără amidon a doua zi și legume cu amidon și carbohidrați în ziua următoare.

Pentru a avea succes cu această dietă, ar trebui să știi ce să mănânci și când să o consumi.

Planificarea mesei și pregătirea alimentelor pentru o săptămână întreagă te pot ajuta să respecti regulile dietei cu mai puțin efort sau efort mental.

Dacă ești interesat de dieta disociată, dar crezi că sună puțin prea confuz și restrictiv, poți încerca o introducere mai blândă în combinarea alimentelor. De exemplu, dieta disociată reglementează că nu poți combina carbohidrații și amidonul cu fructele. Dar un castron de fulgi de ovăz cu felii de banane și fructe de pădure este o masă copioasă și sănătoasă și nu este nimic rău în a combina aceste alimente într-un mic dejun delicios.

În esență, poti plasa alimentele în categorii mai puțin restrictive, poate ceva precum „amidon, fructe și cereale” și „proteine, lactate și legume”. A avea doar două grupuri la care să te gândești poate face dieta disociată mai puțin restrictivă și mai ușor de respectat. Nimic nu este interzis din punct de vedere tehnic, dar dieta te încurajează să eviți alimentele prea procesate și alimentele bogate în zahăr.

Avantajele dietei disociate             

Dieta disociată nu este recomandată, dar încurajează unele schimbări sănătoase. Se concentrează pe alimente bogate în nutrienți: poate cel mai bun lucru despre dieta disociată este că îi învață pe oameni să aleagă alimente întregi, dense în nutrienți.

Te poate ajuta să mănânci mai puțin: un concept numit „sațietate senzorială specifică” afirmă că alimentele devin mai puțin apetisante atunci când o masă întreagă constă din profile și texturi de arome similare. Prin urmare, separarea alimentelor în grupurile de dietă disociate te poate face să te simți mulțumit de porții mai mici, ajutându-te astfel să mânci mai puțin și ajutând la pierderea în greutate.

Oferă nutrienți pentru o sănătate optimă: nu există mult loc pentru alimente procesate în cadrul grupelor de alimente dezvoltate de Dr. Hay, deoarece alimentele procesate conțin adesea proprietăți multiple și profiluri de macronutrienți care s-ar încadra în mai multe grupuri de alimente.

Unele dintre grupurile de alimente, inclusiv toate grupurile de fructe și legume, au o densitate calorică destul de scăzută. Aceasta înseamnă că poti mânca cantități mai mari de alimente pentru mai puține calorii. De exemplu, 100 de calorii de pepene galben este mult mai mult aliment decât 100 de calorii de caju.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Cuvinte cheie:
Data articol: 24/04/2024