Vine iarna! 10 sfaturi sa-ti intaresti sistemul imunitar - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vine iarna! 10 sfaturi sa-ti intaresti sistemul imunitar

4. Bea multa apa

Apa ajuta la producerea limfei, care poarta globulele albe, precum si alte celule ale sistemului imunitar. Hidratarea este cel mai bun aliat al sistemului imunitar. Pentru o extra stimulare, pune lamaie in apa.

 

5. Dormi 7-8 ore pe noapte

Oboseala cronica creste simtitor riscul de imbolnavire. Corpul are nevoie pentru a se reface de aproximativ 7-8 ore de somn pe noapte. Daca nu ai cum, incearca macar sa recuperezi cu un pui de somn la pranz.

 

6. Probiotice

Aproximativ 80% din sistemul imunitar este inclus in sistemul digestiv. Daca ai intestinele sanatoase, esti si tu sanatos. De aceea probioticele sunt un aliat perfect in lupta impotriva bolilor. Gasesti probiotice in varza murata, iaurt, kefir, precum si in suplimente alimentare. Daca iei astfel de suplimente, cere sfatul medicului inainte.

 

7. Evita antibioticele

Specialistii recomanda sa eviti pe cat de mult poti antibioticele. Ele ataca sistemul digestiv si suprima functiile sistemului imunitar. Atunci cand esti bolnav, incearca inainte o alternativa naturala a antibioticelor si abia daca nu isi fac efectul sa treci la medicamente. De asemenea, atunci cand nu ai cum sa eviti antibioticele, ia in paralel probiotice.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 13/11/2013