Retete de prajituri fara coacere. Cele mai delicioase prajituri fara coacere - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Retete de prajituri fara coacere. Cele mai delicioase prajituri fara coacere

Retete de prajituri fara coacere

Retete de prajituri fara coacere: Rulada de biscuiti cu crema de nuca

Reteta de

Ingrediente Rulada de biscuiti cu crema de nuca

500 g biscuiti, 3 linguri cacao, 5 linguri zahar, o cana de lapte

Crema:

un pachet de unt de 200 g, trebuie sa fie la temperatura camerei
300 g nuca macinata
zahar pudra dupa gust, eu am pus vreo 10 linguri
1 esenta de rom

Mod de preparare Rulada de biscuiti cu crema de nuca

Macinam biscuitii, apoi adaugam zaharul cacaoa si laptele cald. Amestecam sa obtinem o compozitie pe care apoi impartim in 2 parti si o intindem pe o folile alimentara in strat uniform.
Untul se freaca pane se face spuma impreuna cu zaharul si apoi adaugam nuca macinata si esenta de rom.
Crema obtinuta imparte si aceasta in 2 parti si se intinde peste foaia de biscuiti.
Se ruleaza cu grija si se lasa la rece cateva ore.Se feliaza si se serveste.
Vom obtine 2 rulade.

Retete de prajituri fara coacere: Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Ingrediente Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

500 g biscuiti, 3 linguri cacao, 5 linguri zahar, o cana de lapte

Crema Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

un pachet de unt de 200 g, trebuie sa fie la temperatura camerei
300 g nuca macinata
zahar pudra dupa gust, eu am pus vreo 10 linguri
1 esenta de rom

Mod de preparare Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe 

Macinam biscuitii, apoi adaugam zaharul cacaoa si laptele cald. Amestecam sa obtinem o compozitie pe care apoi impartim in 2 parti si o intindem pe o folile alimentara in strat uniform.
Untul se freaca pane se face spuma impreuna cu zaharul si apoi adaugam nuca macinata si esenta de rom.
Crema obtinuta imparte si aceasta in 2 parti si se intinde peste foaia de biscuiti.
Se ruleaza cu grija si se lasa la rece cateva ore.Se feliaza si se serveste.
Vom obtine 2 rulade.

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Cheesecake cu mascarpone si Oreo

Reteta de

Cheesecake cu mascarpone si Oreo

Ingrediente Cheesecake cu mascarpone si Oreo

Pentru blat 1:
200 g biscuiti Oreo;
100 g unt;

Pentru blat 2:
200 g biscuiti vanilati;
100 g unt;

Pentru jeleul de portocale:
1 plic budinca de vanilie;
2 linguri de zahar;
500 ml suc de portocale;

Pentru crema:
250 g mascarpone;
100 g ciocolata alba;
200 g frisca batuta;
1 plic de gelatina;

Pentru decor:
rodii;
capsuni;
portocale;
ciocolata alba;
fulgi de ciocolata neagra.

Mod de preparare Cheesecake cu mascarpone si Oreo

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.
Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste biscuiți.
Se amesteca biscuiții cu untul topit, se omogenizeaza bine compoziția.La fel procedam si cu biscuitii vanilati.

Dupa aceasta se așeaza uniform in tava intai un strat de biscuiti Oreo,apoi biscuitii vanilati, presand bine fiecare blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri.
Dupa ce blatul este gata, acesta se ține la rece in frigider pana terminam crema si jeleul.
Pentru jeleul de portocale vom amesteca praful de budinca cu 2 linguri de zahar si sucul de portocale,dupa care vom pune la foc mic amestecand in continuu pana incepe sa se formeze jeleul.
Jeleul cald se toarna peste blatul de biscuiti si presara rodii si se baga din nou la frigider.
Pentru a prepara crema:
Se pune gelatina la inmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiaza introducand vasul cu gelatina cateva secunde la microunde.
Cu ajutorul mixerului se bate crema Mascarpone impreuna cu ciocolata alba topita pana ce aceasta devine spumoasa și iși dubleaza volumul.

Se amesteca crema de branza si ciocolata cu frișca batuta, gelatina lichefiata și se omogenizeaza crema cu ajutorul unei spatule.
Crema se toarna peste stratul de jeleu si rodii si se niveleaza cu o spatula.
Se introduce la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste crema.
La final se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frucete dupa preferinta.

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Cheesecake cu afine si mure

Reteta de

Cheesecake cu afine si mure

Ingrediente Cheesecake cu afine si mure

400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao)
2 lg zahar brut
o canita fructe de goji
un pachet unt nesarat (200gr)
800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime)
200 gr smantana grasa
1 cioco alba topita
2 oua
6 linguri zahar
seminte vanilie
500 gr mure si afine
pt glazura
1 cioco alba combinata cu neagra
1 cutiuta smantana lichida

Mod de preparare Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul topit si am amestecat pana am obtinut o pasta pe care am intins-o intr-o forma de copt si am inaltat un pic marginile. Am dat la frigider si m-am apucat de pregatit crema.
Crema de branza, cu smantana, zaharul, semintele de vanilie si ouale le-am mixat pana am obtinut o crema fina si spumoasa.Am scos de la frigider forma cu aluat si am turnat peste el cremafina. Am copt la foc mediu cam 40 min. Cand a inceput sa seumfle un pic, am scos de la cuptor si am lasat sa se raceasca putin.
Fructele le-am strecurat putin de zeama si le-am presarat apoi peste tarta.
Ciocolata topita cu smantana lichida, am turnat-o peste fructe, iar zeama lasata de la fructe am turnat-o peste tarta. Am obtinut astfel o combinatie frumoasa de culori.

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Reteta de

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Ingrediente Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

pt blat
300 gr biscuiti dietetici (dulci, nu sarati)
100 gr unt cu continut scazut de grasime
3 lg cacao
100 ml lapte dulce

pt umplutura
600 gr iaurt grecesc
300 gr afine proaspete
4 lg indulcitor xilitol
1 lg amidon
100 ml zeama de lime (lamaie verde)
3-4 linguri sirop de agave
5 gr gelatina
3- 4 lg apa
coaja rasa de lime

Mod de preparare Retete de prajituri fara coacere: Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului (daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii faramati pana iese o pulbere fina).
Topim untul si il turnam peste biscuiti. Adaugam cacaoa si amestecam. Va reiesi o compozitie vartoasa pe care o vom subtia cu lapte.
Odata terminata compozitia de blat, luam o forma de copt rotunda si intindem blatul cu ajutorul unei linguri sau cu ce folositi de obicei. Intindeti pasta de biscuiti si pe peretii formei, astfel incat sa obtinem o margine inalta.

Dam la cuptor pentru 5 minute, la foc iute. Scoatem si lasam la racit. Afinele le spalam, le curatam de impuritati si le punem intr-un vas pe foc, adaugand indulcitorul. Amidonul il amestecam cu 2 lg apa si il turnam peste afine. Cand se leaga, luam de pe foc si lasam la racit. Nu tineti mult pe foc, se duce mult din gust.

Spalam cam 3-4 lamai verzi, le radem coaja si le stoarcem sucul. Hidratam gelatina in cateva linguri cu apa, pentru vreo 5 minute, apoi incalzim cat sa se topeasca. Intr-un castron, turnam iaurtul, vreo 3-4 linguri de sirop de agave si amestecam. Adaugam zeama de lamaie si un pic de coaja rasa si incorporam si gelatina in compozitia de iaurt.

Peste blatul de biscuiti, turnam compozitia de afine. In mijlocul blatului, incepem sa turnam apoi compozitia de iaurt, astfel incat va impinge inspre margini afinele si se va marmora usor. Presaram putina coaja de lamaie si dam la frigider pentru cateva ore bune. Serviti rece de la frigider. Este un adevarat deliciu!

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Panna cotta cu jeleu de mango

Reteta de

Panna cotta cu jeleu de mango

Ingrediente Panna cotta cu jeleu de mango

1 fruct de mango bine copt, moale
1- 2 portocale
400 ml smantana lichida
100 ml lapte dulce
2 lg nuca de cocos
2 linguri indulcitor Green Sugar
1 lg amidon
1 plic gelatina (10 gr)

Mod de preparare Retete de prajituri fara coacere: Panna cotta cu jeleu de mango

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa.

Alegem fructe bine coapte, moi; le curatam, le taiem felii si le punem intr-un vas. Daca doriti, puteti adauga indulcitor, desi fructele bine coapte sunt suficient de dulci. Punem pe foc amestecul si lasam sa fiarba un pic.
In alt vas, punem laptele, 2 linguri indulcitor si lasam sa se incalzeasca numai, apoi adaugam smantana lichida si nuca de cocos. Lasam sa dea intr-un clocot si luam de pe foc. Adaugam gelatina hidratata in amestecul fierbinte si amestecam cu un tel. Dam deoparte.
Intre timp, luam fructele de pe foc, le pasam si le strecuram. Vom obtine un piure extrem de fin. Adaugam o lingurita de amidon in piure si punem inca un pic la fiert, amestecand bine. Dam deoparte.

Pregatim cateva pahare din sticla, turnam jeleul de fructe si dam paharele la congelator cam 10 – 15 minute. Le scoatem, turnam peste piure, amestecul de smantana. Dam la rece cupele si lasam cateva ore ca sa se inchege. Servim rece o portie. Un deliciu care dincolo de gust, are si putine calorii.

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Tarta cu ciocolata, cirese si menta

Reteta de

Tarta cu ciocolata, cirese si menta

Ingrediente Tarta cu ciocolata, cirese si menta

Pentru blat:
– 100 gr unt de casa
– 1 praf sare
– 3 linguri cacao neagra
– 200 gr faina
– 1 ou
– 3 linguri lichior Amaretto
– 1 lingura indulcitor Green Sugar
pentru umplutura:
– 200 gr ciocolata neagra
– 40 gr unt
– 50 ml lapte dulce
– cirese proaspete
– cateva fire de menta
– 1 plic gele

Mod de preparare Retete de prajituri fara coacere: Tarta cu ciocolata, cirese si menta

Intr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1/2 de ora.

Pregatim o baie de aburi si asezam pe ea, intr-un vas, laptele, untul, ciocolata, lichiorul. Dupa ce s-a topit ciocolata, amestecam si omogenizam. Dam deoparte.

Curatam si spalam ciresele. Scoatem samburii si dam deoparte.

Pliculetul de gele il punem intr-un pahar cu 150 ml de apa. Amestecam si punem 1 minut pe foc cat sa se topeasca. Inchidem focul si adaugam ciresele si menta spalata si tocata. Amestecam si lasam la racit.
Scoatem alautul din frigider si pornim cuptorul. Taiem aluatul in 6 portii. Pe un blat de lucru, intindem fiecare portie de aluat in strat subtire, aproximativ 0,5 mm. Pregatim formele de copt si asezam fiecare portie de aluat in ele. Presam usor si asezam frumos aluatul. Intepam cu o furculita pe fiecare blat, apoi le transferam in cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. Scoatem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, le umplem cu ciocolata topita, apoi asezam cateva cirese si le presam usor ca sa adere un pic. Lasam la racit sa se inchege.

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Tort de ciocolata

Reteta de

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata este foarte usor de pregatit.

In schimb, avem nevoie de timp pentru a astepta sa se intareasca fiecare strat de ciocolata. Pentru primul strat, gelatina (10 g) se pune la inmuiat impreuna cu 100 ml apa. Punem pe foc o cratita in care turnam 250 ml lapte. Peste el adaugam ciocolata alba rupta in bucati mai mici si amestecam pana la omogenizare.

Adaugam apoi smantana si amestecam continuu.

Compozitia se amesteca, insa nu se fierbe. Se aduce pana la punctul de fierbere. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit aproximativ 5 minute. Se adauga apoi gelatina (care a fost dizolvata in apa) si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o forma. Eu am folosit o forma cu dimensiunea de 20 cm in diametru si 15 cm inaltime.

Puteti sa folositi o forma cu dimensiuni mai mari decat cele date de mine. Eu am avut compozitie mai multa si am mai pus intr-o forma mai mica. Se acopera forma cu o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru aproximativ 2-3 ore. Cand au trecut aproximativ 2 ore ne apucam de preparat stratul 2. Se repeta aceiasi pasi ca la stratul 1 numai ca in loc de ciocolata alba punem ciocolata cu lapte. Scoatem forma cu compozitia alba din frigider si turnam stratul 2 peste stratul 1.

Punem forma la frigider pentru inca 2-3 ore. Cat timp sta la frigider compozitia ne ocupam de stratul 3. Se repeta operatiunile de la stratul 1 si 2, numai ca se pune ciocolata neagra. Se pune si compozitia 3 peste 2 si se mai lasa la frigider 2 ore. Se scoate forma cu compozitie, se acopera cu o farfurie si se rastoarna. Eu l-am ornat deasupra cu fructe insa il puteti lasa si neornat.

Pofta buna!

Retete de prajituri fara coacere: Cosulet de ciocolata

Reteta de

Cosulet de ciocolata

Ingrediente Cosulet de ciocolata

Pentru cosulet :

– 100 g ciocolata neagra

– 100 g ciocolata alba

– 50 g unt

Pentru crema :

– 3 galbenusuri de ou

– 100 g unt

– 1 lingura cu zahar pudra

– 50 g zahar tos

– 1 si 1/2 lingura de faina alba

– 150 ml lapte

– 3 pachetele cu zahar vanilat ( in total 24 g )
Pentru ornat :

– fructe

Mod de preparare Retete de prajituri fara coacere: Cosulet de ciocolata

Pentru inceput se alege o sticla, mai mare sau mai mica… in functie de dimensiunea dorita pentru cosulet. Eu am ales o sticla de 1 l, cu un diametru de 8 cm. Dintr-o bucata de hartie de copt se taie doua benzi, lungi de 29 de cm (sa poata infasura sticla si sa aiba un surplus de 1-2 cm) si late de 10-11 cm (latimea variaza in functie de inaltimea pe care o doriti pentru cosulet). O banda se infasoara in jurul sticlei, la baza, astfel incat marginile sa se suprapuna putin.

Se prind marginile cu o bucata de scotch. Pe cealalta banda de hartie se traseaza cu un creion trei linii (doua pe margini iar una la mijloc). Ciocolata neagra, rupta in bucati mici, se pune impreuna cu jumatate din cantitatea de unt (adica 25 g) intr-un vas mic iar acesta la randul lui intr-un vas mai mare cu apa (bain marie). Focul se da la mic. Se amesteca cu o lingura pana cand ciocolata se topeste iar amestecul devine cremos. La fel se procedeaza si cu ciocolata alba. Pentru cosulet este nevoie de mai putina ciocolata insa o cantitate mai mare pusa in pos usureaza mult tehnica.

Deci o sa ramana ciocolata topita.

Eu am folosit-o la constructia unor frunze pentru ornat torturi. Se pun cele doua compozitii in doua posuri diferite (eu le-am confectionat din hartie de copt),se taie varfurile cu un foarfece atat cat sa iasa un fir subtire de ciocolata.Incepem cu ciocolata neagra.Se trage fir subtire pe liniile desenate (pe partea cealalta a hartiei…..se pot vedea prin hartia de copt).

Apoi se fac onduleuri in spatiul de sus.Se trece la spatiul de jos unde se fac niste rotocoale mai mari (modelul nu este standard….puteti incerca sa faceti alte modele). Apoi cu ciocolata alba se umplu spatiile goale din nivelul de jos.
Se ridica cu atentie hartia cu grilajul de ciocolata si se infasoara in jurul sticlei,peste hartia lipita pe sticla (partea cu ciocolata vine in interior,deci lipita de hartia de pe sticla). Incercati sa o infasurati fara a apasa pe hartie.Daca se suprapun marginile nu este o problema.

Surplusul se va taia la dezlipire.

Mie mi-a venit numai bine,fara suprapunere. Se da sticla intr-un loc racoros (chiar la frigider, daca doriti). Dupa aproximativ o ora se dezlipeste finut hartia de deasupra. Daca s-au suprapus marginile, puteti taia surplusul cu un cutit. Scoateti sticla apoi cu finete dezlipiti hartia din interior. Acest cosulet il puteti umple cu diferite creme.E u am ales crema de vanilie. Untul se freaca cu zahararul pudra .Se lasa deoparte si din cand in cand se scurge apa pe care o lasa.

Cele 3 galbenusuri se freaca cu 50 g zahar pana compozitia devine spumoasa. Se adauga faina si apoi laptele, putin cate putin pana se incorporeaza si la urma se adauga zaharul vanilat. Cand totul este foarte bine omogenizat se fierbe, la foc mic, intr-o oala cu fund dublu sau pe baie de aburi. Se amesteca continuu pentru a nu se face cocoloase. Cand crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racorit. Cand este inca calda se amesteca cu untul. Se pune la frigider pentru a se raci si ingrosa. Cu aceasta crema umplem 1/3 din cosulet. Deasupra cremei ornati cu fructe.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/10/2019