Bei sucuri si shake-uri dietetice? Afla care sunt efectele secundare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Bei sucuri si shake-uri dietetice? Afla care sunt efectele secundare

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Bei sucuri si shake-uri dietetice? Afla care sunt efectele secundare

Poate ca esti ingrijorata de kilogramele in plus care par sa se acumuleze indiferent de toate eforturile pe care le depui pentru a scapa de ele. Asa ca esti gata sa incerci orice dieta care promite rezultate minune intr-un timp foarte scurt. Insa trebuie sa fii foarte atenta la ce cuprinde acel regim intrucat este posibil ca sa pierzi acele kilograme bucuclase, insa sa realizezi ca ai parte si de efecte secundare nedorite. Nutritionistii avertizeaza ca sucurile dietetice sunt periculoase din pricina indulcitorilor artificiali folositi in producerea lor. Patru sucuri pe zi inseamna aproximativ 280 mg de aspartam, de exemplu.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Studii realizate de National Institute of Environmental Health Science si alte institutii medicale din Statele Unite au scos la iveala faptul ca indulcitorii artificiali sunt considerati vinovati pentru aparitia lipoamelor si mieloamelor, atacuri de anxietate, tumori cerebrale, malformatii, tulburari de vedere, dureri in piept, depresie, vertij, edem, epilepsie, oboseala cronica, dureri de cap, migrene, pierderea auzului, palpitatii, hiperactivitate, insomnia, dureri de incheieturi, pierderi de memorie, sindrom premenstrual, tulburari psihice, tulburari ale aparatului reproducator, tumoni uterine, subtierea firului de par, caderea parului.

 

Cele mai multe produse dietetice contin aspartam. Substanta in sine nu este periculoasa. Insa, la numite temperaturi ea se transforma in formaldehida, acid formic si diketopiperazina, compus care cauzeaza tumori cerebrale.

 

Nutritionistii avertizeaza ca desi aceste produse dietetice contribuie la pierderea kilogramelor, acest lucru se intampla din cauza aportului caloric scazut. O dieta care sa aiba efectele scontate, dar care sa fie si sanatoasa, trebuie sa contina ingrediente reale si nu substante sintetice.

Sursa: care2.com

 

Photo credit: jbcurio / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Data articol: 03/09/2014