6 intrebari frecvente si populare despre carnea de curcan - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 intrebari frecvente si populare despre carnea de curcan

intrebari despre carnea de curcan - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - turkey-5783410_1920

Cat timp trebuie sa stea carnea de curcan la marinat?

Verbul „a marina” inseamna sa tii carnea intr-un sos special marinat care consta intr-un amestec de ulei, acid (lamaie sau otet sau vin) si condimente. Cat timp carnea de curcan sta in acest amestec, ingredientele respective patrund adanc in fibrele carnii, dandu-I fragezime, aroma si savoare. Insa prea mult acid da efectul opus, lasand carnea atoasa si dura. Durata optima de marinare este de 1-2 zile in frigider inainte de a fi gatita carnea respectiva. Sigur, in timpul marinarii carnea trebuie intoarsa pe toate partile pentru ca toate zonele sa fie cuprinse bine de compozitia ingredientelor de marinat.

De ce este carnea de curcan (ca si cea de pui) uneori de culoare mai roz inchis in apropierea oaselor, chiar daca este gatita la cuptor la o temperatura foarte inalta?

Curcanii sau puii foarte tineri au porii oaselor imaturi ceeace permite pigmentatiei rosii (hemoglobinei) sa patrunda in carne. Deasemenea si prepararea carnii prin afumare sau gratar poate cauza aceasta reactie. Daca carnea de pasare este coapta foarte bine la cuptor si tot exista zone de carne roz inchis in jurul oaselor, nu e nicio problema, se poate manca. Carnea de curcan poate fi considerata preparata si deci poate fi mancata daca a fost coapta la cuptor la o temperatura de minim 80 grade Celsius. Sigur ca unii prefera sa mai coaca carnea si mai mult decat atat, dar tine deja de preferinta personala.

Daca umpli un curcan cu amestec de umplut va avea gust mai bun?

Nu, nu neaparat. Mai degraba se recomanda sa pregatesti umplutura de curcan separat si este la fel de delicios servita alaturi langa friptura de curcan. Astfel este si mai sigur pentru sanatate pentru ca exista riscul ca temperatura interna a umpluturii sa nu atinga temperatura necesara de a ucide bacteriile din carne, care este de minim 80 grade celsius. In plus, carnea de curcan care nu e umpluta se va coace mai repede decat cea care intra in contact cu umplutura si se va usca si intari.

Citeste si alte intrebari importante despre carnea de curcan aici.

Imagine de Larry White de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/09/2021