6 alimente care au un gust mai bun in iunie - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 alimente care au un gust mai bun in iunie

Credit foto: Pixabay.com

Sfecla

Vara, sfecla este proaspata si gustoasa fiind un adaos minunat in salate. Sflecla rosie are cel mai ridicat continut de zahar dintre toate legumele, insa contine si vitamine, minerale si antioxidanti care imbunatatesc sanatatea. Mananca sfecla de doua trei ori pe saptamana pentru a te bucura de nutrientii lor si fara sa iei supradoza de zahar.

Sfecla este si o sursa de betaina, un nutrient care ajuta la protectia celulelor, proteinelor si enzimelor de stresul din mediu. De asemenea, este cunoscut faptul ca lupta impotriva inflamatiilor, protejeaza organele interne, imbunatateste circulatia vasculara, creste performanta si ajuta la prevenirea a numeroase boli cronice.

In plus fitonutrientii puternici care dau sfeclei culoarea specifica pot ajuta si la combaterea cancerului. Totodata, sfecla este bogata in vitamina C, fibre si minerale esentiale precum potasiul si magneziul. Mai contine si vitamina B care ajuta la reducerea riscului aparitiilor malformatiilor congenitale.

Mai mult, pigmentii din sfecla ajuta organismul sa se detoxifice si sa purifice sangele si ficatul.

Usturoiul verde

Poate fi un adaos extraordinar la orice fel de salate. Usturoiul verde este bogat in magneziu, calciu, fosfor, seleniu si vitaminele B6 si C asa ca este benefic atat pentru oase cat si pentru glanda tiroida. Se crede ca efectul terapeutic al usturoiului provine din compusii de sulf precum alicina cea care ii confera si mirosul specific. Alti compusi benefici pentru sanatate sunt flavonoidele si oligozaharidele, proteinele bogate in arginina si selenium. Exista studii care au demonstrat efectele pozitive ale usturoiului in peste 160 de boli. In general, beneficiile sale se impart in patru mari categorii:

– reducerea inflamatiilor (reduce riscul de osteoartrite si alte boli asociate cu inflamatiile);

– imbunatateste functiile imune (antibacterial, antifungal, antiviral si antiparazitologic);

– imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular si a circulatiei (protejeaza impotriva cheagurilor, placa de pe vasele de sange, imbunatateste lipidele si reduce tensiunea arteriala);

– este toxic pentru 14 tipuri de celule cancerigene (inclusiv cele la creier, plamani, sani, gastric si pancreatic).

Mai mult, usturoiul poate fi eficace impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Sursa: Mercola.com

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/06/2023